Doorgaan naar hoofdcontent

Elisa bakt op Zoete Zondag!

Ik zou gerust een paar kilo's kwijt willen en ik had me eigenlijk voorgenomen om een tijdje "suikerarm" proberen te leven. Op zaterdag is me dat vrij goed gelukt, op zondag ben ik volledig door de mand gevallen. En met veel plezier.


Het was namelijk "Zoete Zondag" van "Elisa Bakt". De vrouw achter Elisa Bakt is niet Elisa maar Sofie - die wel het baktalent van haar oma Elisa geĆ«rfd heeft (dat en een paar degelijke bakcursussen). 

Wie La Dorlotterie nog kent, heeft misschien ooit al wel iets van het heerlijks van Sofie geproefd. En een kleine twee jaar geleden lieten we haar de hele taartentafel voor de babyborrel van onze Lucille bij elkaar bakken. Om duimen en vingers bij af te likken.


Door verbouwingsperikelen stonden de bakactiviteiten van Sofie even op een lager pitje, dus toen ik zag dat ze er weer aan ging beginnen en dat met een geweldige proeverij, wist ik meteen dat ik daar best wel graag bij wilde zijn.


Wij aten citroentaart, pompelmoestaartjes, een brownie met gezouten karamel, een soesje met amandelmelk, een bananencakeje en een stuk worteltaart. Allemaal even heerlijk. We dronken koffie uit vintage kopjes en veegden onze mond af met vrolijke stoffen servetten. 

Dat allemaal op de Baarbeekhoeve (ziet er ook geweldig uit!), waar Elisa/Sofie trouwens haar ingrediĆ«nten koopt.  

Ik denk niet dat wij nog babyborrels gaan geven, maar ik probeer toch nog gelegenheden te bedenken waarbij brownies met gezouten karamel van pas zouden komen. 

Er komen nog Zoete Zondagen, ik zou dat maar in de gaten houden als ik u was. Ook als Muizen   niet echt in de buurt ligt (dat is voor ons ook niet het geval, maar ik vond het toch het ritje waard).  

Reacties

  1. Verjaardagsfeestjes? Groeifeestjes? Er bestaan genoeg redenen voor taart! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variĆ«ren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie