woensdag 12 april 2017

Mademoiselle kijkt een film: Captain Fantastic

In Diest sloot een paar jaar geleden de cinema de deuren. Toch kan je hier nog elke week een filmpareltje meepikken. Uitgezocht door Zebracinema, in samenwerking met sociaal-cultureel collectief d'Oranje Giraffen. In het prachtige Begijnhof dan nog, dat ziet er al een pak beter uit dan Studio Diest ooit deed.

Nu vrijdag staat daar Captain Fantastic op het programma, met Viggo Mortensen. Dat op zich is al een pro voor de film, en dan sprak de trailer me ook nog aan.


Een film over een andere kijk op opvoeding, met een behoorlijk hoog hippie-gehalte. Dan ga ik al gauw overstag. Omdat ik vrijdagavond andere plannen heb, heb ik de film nu al bekeken, via iTunes. En ik heb genoten. Het is in de verste verte niet een héél goeie film. Maar ik vond hem wel fijn. Mijn wederhelft vond hem tenenkrullend slecht (kwestie van hier even een recensie te schrijven waar u nu eens werkelijk nièts aan hebt).

Té Hollywood, té voorspelbaar, té banaal. Zegt hij. Voor mijn part: Viggo Mortensen, meisjes met lange rosse krullen, kleurrijke kleren, alternatief opvoeden en wonen in het woud. What's not to like? Ik ben niet echt een heel kritische filmkijker. Maar er zijn niet zo heel veel films die ik niet saai vind. Dat is dan ook mijn enige criterium: is hij saai of niet? Ik vind van niet.

Maar dus: neen, we zijn het niet eens over deze film. Voor hem een gedrocht, voor mij een aangename avond. Met een opvallende passage die ons meningsverschil over deze film volledig illustreert.


Voor hem dus het absolute dieptepunt van deze prent, but I LOVE IT! Gezongen passages zijn al-tijd een goed idee in films! (toch?)

Beslis vooral zelf of je Captain Fantastic moet zien of niet. Bent u een frivole Fresita of eerder een rationele rakker als meneer? En voor twijfelende buurtbewoners: ga gewoon vrijdag naar 't Begijnhof.

Wie heeft hem al gezien? En, en? In welk kamp zit je?

5 opmerkingen:

 1. Oh ja: kleine spoiler alert voor het laatste clipje. Maar zoals Meneer zegt: die film is zo voorspelbaar, dat je de dingen die onthuld worden in dit fragment al wel van bij het begin van de film in de lijn van de verwachtingen liggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat ik in jouw kamp zit, moet hem eerst nog zien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik denk dat ook ;-) Laat zeker iets weten als je hem gezien hebt, ben benieuwd naar wat jij ervan vindt!

   Verwijderen
 3. Man en ik gingen samen naar die film. We zijn al jaren lid van de FilmLiga en daar werd hij vertoont. Het is geen hoogdravende film maar toch genoten we ervan. Er zitten leermomentjes in, humor en sommige dingen in hun manier van leven zetten je wel aan tot nadenken. Het was in elk geval een film ( voor ons dan hè ) om over na te praten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja h!è, zoiets vond ik ook wel. Niet fantastisch, maar best leuk. En een toffe kijk op opvoeding. Dankjewel voor je reactie!

   Verwijderen