Doorgaan naar hoofdcontent

Mademoiselle kijkt een film: Captain Fantastic

In Diest sloot een paar jaar geleden de cinema de deuren. Toch kan je hier nog elke week een filmpareltje meepikken. Uitgezocht door Zebracinema, in samenwerking met sociaal-cultureel collectief d'Oranje Giraffen. In het prachtige Begijnhof dan nog, dat ziet er al een pak beter uit dan Studio Diest ooit deed.

Nu vrijdag staat daar Captain Fantastic op het programma, met Viggo Mortensen. Dat op zich is al een pro voor de film, en dan sprak de trailer me ook nog aan.


Een film over een andere kijk op opvoeding, met een behoorlijk hoog hippie-gehalte. Dan ga ik al gauw overstag. Omdat ik vrijdagavond andere plannen heb, heb ik de film nu al bekeken, via iTunes. En ik heb genoten. Het is in de verste verte niet een héél goeie film. Maar ik vond hem wel fijn. Mijn wederhelft vond hem tenenkrullend slecht (kwestie van hier even een recensie te schrijven waar u nu eens werkelijk nièts aan hebt).

Té Hollywood, té voorspelbaar, té banaal. Zegt hij. Voor mijn part: Viggo Mortensen, meisjes met lange rosse krullen, kleurrijke kleren, alternatief opvoeden en wonen in het woud. What's not to like? Ik ben niet echt een heel kritische filmkijker. Maar er zijn niet zo heel veel films die ik niet saai vind. Dat is dan ook mijn enige criterium: is hij saai of niet? Ik vind van niet.

Maar dus: neen, we zijn het niet eens over deze film. Voor hem een gedrocht, voor mij een aangename avond. Met een opvallende passage die ons meningsverschil over deze film volledig illustreert.


Voor hem dus het absolute dieptepunt van deze prent, but I LOVE IT! Gezongen passages zijn al-tijd een goed idee in films! (toch?)

Beslis vooral zelf of je Captain Fantastic moet zien of niet. Bent u een frivole Fresita of eerder een rationele rakker als meneer? En voor twijfelende buurtbewoners: ga gewoon vrijdag naar 't Begijnhof.

Wie heeft hem al gezien? En, en? In welk kamp zit je?

Reacties

 1. Oh ja: kleine spoiler alert voor het laatste clipje. Maar zoals Meneer zegt: die film is zo voorspelbaar, dat je de dingen die onthuld worden in dit fragment al wel van bij het begin van de film in de lijn van de verwachtingen liggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat ik in jouw kamp zit, moet hem eerst nog zien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik denk dat ook ;-) Laat zeker iets weten als je hem gezien hebt, ben benieuwd naar wat jij ervan vindt!

   Verwijderen
 3. Man en ik gingen samen naar die film. We zijn al jaren lid van de FilmLiga en daar werd hij vertoont. Het is geen hoogdravende film maar toch genoten we ervan. Er zitten leermomentjes in, humor en sommige dingen in hun manier van leven zetten je wel aan tot nadenken. Het was in elk geval een film ( voor ons dan hè ) om over na te praten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja h!è, zoiets vond ik ook wel. Niet fantastisch, maar best leuk. En een toffe kijk op opvoeding. Dankjewel voor je reactie!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…