Doorgaan naar hoofdcontent

Uit met de mini's: Blueberry Fields

Gisteren plukte ik 2,5 kg blauwe bessen. Geweldig lekkere blauwe bessen dan nog, en veel dikker dan degene die je in de winkel koopt. Een aanrader, want iedereen kan dat dus gaan doen. In Koersel bijvoorbeeld, bij Blueberry Fields. Ik zat eigenlijk al van vorig jaar te wachten, wanneer we eens konden gaan plukken. Maar het had gevroren deze lente en door vorstschade is het plukseizoen wat laat begonnen.



Maar sinds maandag is het dus zover, en dinsdag stonden wij al klaar met ons emmertje. Peuter Lucille had ik ingeruild voor nichtje Marthe van elf, een wijs besluit wat plukcapaciteiten betreft.



Ik vraag me af wat een goed seizoen dan zou opleveren, want na een uurtje hadden we met z'n vieren een viertal struiken leeggeplukt, goed voor 2,5 kilo. (Volgens Jackie hadden we "nog véél meer maar ik heb er echt heel veel opgegeten") Wat je plukt moet je ook kopen, en dat deden we met plezier (goedkoper dan in de winkel trouwens).





Extra meevaller: je kan daar geweldig lekker eten! Er staat een foodtruck waar de heerlijkste gerechten worden bereid, ondermeer met blauwe bessen uiteraard. Heel impulsief besloten we daar dan ook te eten: pannenkoeken met blauwe bessen voor het kleine gespuis, en voor ons een salade waarvan je in de meeste brasserieën alleen maar kan van dromen. Echt, klik op de link en je snapt wat ik bedoel, want Anna van de foodtruck heeft ook nog eens een prachtige blog.





Ik heb nu al zin om terug te gaan. Maar wat moeten wij dan met al die bessen doen? Morgen geef ik alvast één tip wat dat betreft ;-) Stay tuned!

En oh ja: voor je zelf koers zet naar Koersel om te gaan plukken: kijk even op de Facebook-pagina van Blueberry Fields of het een plukdag is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?





Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.




Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".






Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.




Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.



Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …