vrijdag 4 augustus 2017

doen met de mini's: action painting!

Je hebt er wat plaats voor nodig, kleren die vuil mogen worden en een slazwierder. Ook handig: droog weer een paar vriendinnen met een diploma kleuteronderwijs.


Met plezier gingen we in op de uitnodiging van een vriendin om te komen "action painten".
 We hadden een heerlijke middag en hoewel Jackie (net zo fier dat ze inmiddels echt "mooi" kan tekenen en niet alleen "kribbel-krabbel" zoals Lucille) niet helemaal into abstract is, hebben we echt wel mooie resultaten in huis.Voor elk kind een canvas (voor een prikje te koop bij bijvoorbeeld Action), wat restjes verf, roerstokken en dikke borstels en je krijgt de gekste dingen. Laat ze zien dat je je borstel van hoog op het doek kan laten vallen, eroverheen kan zwieren, verf aan een roerstokje kan laten druipen...Maar die slazwierder dus (volgens autocorrect is dat geen juist woord, maar wat moet het dan wel zijn?) - dat geeft het meest verbluffende resultaat.
Snijd kleine kartonnetjes die gemakkelijk in de slazwierder passen. Spuit er een paar kwakjes verf op (niet te veel want dan wordt het meeste er vaak afgezwierd). Mooi en handig hiervoor zijn de Mala-flesjes van Ikea. Deksel op de slazwierder en draaien maar. Je weet niet wat je ziet: het resultaat is altijd verrassend. Heel tof.Verder laat je gewoon je eigen fantastie de vrije loop. Een leuk item: die draaischijf van Ikea. Een blad erop bevestigen, wat verf erop, draaien en aan de slag met een stokje, een penseeltje...Volgens mij kan je ook geweldige dingen doen met verf en schommels, met verf en trampolines... maar onze gastvrouw vond dat haar tuin al genoeg had doorstaan (en terecht).


Met veel dank aan Hildegarde en Nelle voor de fijne middag en de foto's!

4 opmerkingen: