zaterdag 5 augustus 2017

Koken voor vrienden: cheesecake met zwarte en witte chocolade

Ik kreeg mijn vriendinnen op bezoek en besloot me even uit te sloven in de keuken (omdat dat toch wel een klein beetje een traditie is als wij bij elkaar gaan eten). Ik pakte het boek Honey & Co er nog eens bij en stelde een menu samen: preiquiche met geitenkaas, worstenbroodjes als bijgerecht en als dessert cheesecake met witte en pure chocolade.Allemaal heerlijk.

Lucille nam voor de gelegenheid de rol van "slechte slaper" voor haar rekening en werd weer uit haar bed gehaald, net op tijd voor het dessert. Dat vond ze zelf wel héél oké.Ik deel graag het recept mee. Niet iets dat je op 1-2-3 maakt en bovendien moet de taart minstens zes uur in de koelkast staan, maar zeker de moeite.


nodig voor een ronde taart met een diameter van 23 cm:

voor de bodem
200 g verkruimelde koekjes, 1 el suiker, 1 el cacaopoeder, 30 g ongezouten boter (gesmolten)

voor de vulling
500 g volvette roomkaas, 120 g suiker, 120 ml slagroom, 4 eieren, 200 g witte chocolade (gesmolten)

voor de garnering
300 ml zure room, 100 g pure chocolade (gesmolten)

* verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier.

* meng koekkruim, zuiker en cacaopoeder in een kom. Giet de gesmolten boter erover. Goed roeren. In de taartvorm scheppen, over de boem verdelen en een beetje gladstrijken. Niet te stevig aandrukken.

* bak de bodem 10 minuten in de oven. Haal hem eruit en laat afkoelen.

* meng roomkaas, suiker en room in een kom. Mix met een platte menghaak of meng met een grote lepel. Geen garde (dan wordt het te luchtig en zakt het in na het bakken). Voeg, als alles goed gemengd is, één voor één de eieren toe. Schenk er als laatste de gesmolten witte chocolade bij. Giet de vulling op de gebakken bodem. Zet de vorm weer in de oven en bak 25-30 minuten.

* haal de cheesecake uit de oven en laat 10 minuten rusten.

* maak intussen de garnering: zure room gladkloppen met de gesmolten pure chocolade. Schenk dit over de gebakken cheesecake en verdeel goed. Zet nog 10 minuten in de oven.

* Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen. Zet hem een nacht of minstens 6 uur in de koelkast.

Succes ermee. Misschien geef ik binnenkort dat recept van die worstenbroodjes ook nog eens mee, want die waren ook wel lekker (en een beetje sneller klaar). "Honey & Co" is uitgegeven bij Kosmos Uitgevers. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten