zaterdag 19 augustus 2017

Koken voor vrienden: spinaziesoep met kokosmelk en gerookte zalm

Een meisje uit vervlogen dagen kwam op bezoek en bracht haar lief mee. Aangezien ze 's middags zouden komen voor de lunch, was een eenvoudig maal aangewezen. Licht verteerbaar en snel klaar. Het uitgelezen moment om nog eens wat te proberen uit dat intrigerende Simplissime-kookboek en dat eens wat uitgebreider te testen.Want: het heet "het allermakkelijkste kookboek ter wereld", en dan nog eens een light-versie. Die light slaat hoegenaamd niet op het boek zelf, het is zowat het dikste kookboek in mijn kast. Het gaat dus om lichte gerechten. Bovendien staat er telkens bij hoeveel kcal per persoon elk gerecht bevat. Dat kan handig zijn als je op je calorie-inname wil letten. En dat "allermakkelijkst" is niet gelogen: elk recept heeft maximaal 5 ingrediënten en 4 stappen. Dat is echt wel heel gemakkelijk.


Ik maakte de "romige spinaziesoep met kokos en zalm". Dat was een voltreffer, dus bij deze ook het recept:nodig voor 4:
- 300 g jonge spinazie
- 800 ml kokosmelk
- 150 g knolselder
- 4 plakken gerookte zalm


werkwijze:
- was de spinazie en kook de blaadjes 20 minuten op een laag vuur met de kokosmelk, de in stukjes gesneden selder en 500 ml water.
- pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg in stukjes gesneden zalm toe.


(je kan ook enkele spinazieblaadjes aan de kant houden om bij het serveren mee te garneren)


Mijn verdict: het is een handig kookboek, met heel eenvoudig te bereiden recepten. Wat is het niet: een mooi bladerboek, zo'n kookboek dat je mee naar bed neemt om in te lezen en bij weg te dromen (of ben ik de enige die dat doet met kookboeken?). Dit recept was erg lekker, enkele andere recepten die ik probeerde vond ik ook de moeite, maar zoals ik in het weekmenu al vermeldde: kipspiesjes werden erg droog in de oven en ik maakte ook een taart met tomaten, geitenkaas en eieren die echt nergens naar leek. De smaak was zeer oké, maar er ontbrak gewoon een taartbodem, volgens mij. Maar dat zou dan meer dan vijf ingrediënten opleveren, en bovendien een pak meer calorieën, veronderstel ik.


Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van J.-F. Mallet is uitgegeven bij Kosmos Uitgevers.Geen opmerkingen:

Een reactie posten