Doorgaan naar hoofdcontent

Wat eten de Fresita's? weekmenu week 32

maandag: spaghetti bij oma
Spaghetti is tegenwoordig zo'n beetje Jackie's lievelingsgerecht. Dus ook al heeft ze dat vorige week al twee keer gegeten, kiest ze er toch weer voor als oma vraagt wat ze graag wil eten.

dinsdag: Luikse salade
De boontjes blijven komen. En wij staan met open armen klaar want boontjes vinden wij superlekker. Vandaag gaan ze in een Luikse Salade.
's Middags maakten we appeltaart (naar een eenvoudig recept van Piet Huysentruyt) en croque-monsieurs.

woensdag: kip met appelmoes
Je zou het enigszins een traditie kunnen noemen, hoewel we het eigenlijk nog maar een keer of drie gedaan hebben: woensdag is marktdag in Diest, en dan kopen we kip en maken we appelmoes. Die appelmoes maakten we dan ook nog eens maanden geleden en kwam dus uit de diepvries. Luie-wijven-kost heet dat.

donderdag: Caesar salad
Er is nog wat kip over van gisteren. Met wat sla, parmezaan, yoghurt en korstjes wordt dat een soort van Caesar salad.  Naar een recept uit het naar eigen zeggen "allermakkelijkste kookboek ter wereld". Light dan nog.

vrijdag: zalmpakketjes met groenten / tomaten met feta en kruiden
Dat geweldig gemakkelijke kookboek wordt alweer bovengehaald voor zalmpakketjes met courgette, erwtjes en basilicum. Er liggen ook nog wat tomaten uit de serre, die krijgen een Pascale-behandeling. In de namiddag bakten Jackie en ik cakejes. Prinsessencakejes, met paars glazuur en hartjes en vlindertjes erop.


zaterdag: spinaziesoep / kipspiesjes / taart met tomaten en geitenkaas
Volk over de vloer voor de lunch. Tijd om dat Simplissime-kookboek eens grondig te testen. De soep is heerlijk, de kipspiesjes gortdroog en de tomatentaart had baat gehad bij toch één extra ingrediënt in de vorm van een taartbodem. Het recept van die heerlijke soep (met gerookte zalm en kokosmelk) houdt u nog tegoed.zondag: restjesdag / eten bij oma
Johan en de kinderen eten nog eens bij oma, ik pak restjes in om op het werk te eten.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscafé aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…