Doorgaan naar hoofdcontent

Wat eten de Fresita's? weekmenu week 32

maandag: spaghetti bij oma
Spaghetti is tegenwoordig zo'n beetje Jackie's lievelingsgerecht. Dus ook al heeft ze dat vorige week al twee keer gegeten, kiest ze er toch weer voor als oma vraagt wat ze graag wil eten.

dinsdag: Luikse salade
De boontjes blijven komen. En wij staan met open armen klaar want boontjes vinden wij superlekker. Vandaag gaan ze in een Luikse Salade.
's Middags maakten we appeltaart (naar een eenvoudig recept van Piet Huysentruyt) en croque-monsieurs.

woensdag: kip met appelmoes
Je zou het enigszins een traditie kunnen noemen, hoewel we het eigenlijk nog maar een keer of drie gedaan hebben: woensdag is marktdag in Diest, en dan kopen we kip en maken we appelmoes. Die appelmoes maakten we dan ook nog eens maanden geleden en kwam dus uit de diepvries. Luie-wijven-kost heet dat.

donderdag: Caesar salad
Er is nog wat kip over van gisteren. Met wat sla, parmezaan, yoghurt en korstjes wordt dat een soort van Caesar salad.  Naar een recept uit het naar eigen zeggen "allermakkelijkste kookboek ter wereld". Light dan nog.

vrijdag: zalmpakketjes met groenten / tomaten met feta en kruiden
Dat geweldig gemakkelijke kookboek wordt alweer bovengehaald voor zalmpakketjes met courgette, erwtjes en basilicum. Er liggen ook nog wat tomaten uit de serre, die krijgen een Pascale-behandeling. In de namiddag bakten Jackie en ik cakejes. Prinsessencakejes, met paars glazuur en hartjes en vlindertjes erop.


zaterdag: spinaziesoep / kipspiesjes / taart met tomaten en geitenkaas
Volk over de vloer voor de lunch. Tijd om dat Simplissime-kookboek eens grondig te testen. De soep is heerlijk, de kipspiesjes gortdroog en de tomatentaart had baat gehad bij toch één extra ingrediënt in de vorm van een taartbodem. Het recept van die heerlijke soep (met gerookte zalm en kokosmelk) houdt u nog tegoed.zondag: restjesdag / eten bij oma
Johan en de kinderen eten nog eens bij oma, ik pak restjes in om op het werk te eten.
Reacties

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …