zondag 13 augustus 2017

Wat eten de Fresita's? weekmenu week 32

maandag: spaghetti bij oma
Spaghetti is tegenwoordig zo'n beetje Jackie's lievelingsgerecht. Dus ook al heeft ze dat vorige week al twee keer gegeten, kiest ze er toch weer voor als oma vraagt wat ze graag wil eten.

dinsdag: Luikse salade
De boontjes blijven komen. En wij staan met open armen klaar want boontjes vinden wij superlekker. Vandaag gaan ze in een Luikse Salade.
's Middags maakten we appeltaart (naar een eenvoudig recept van Piet Huysentruyt) en croque-monsieurs.

woensdag: kip met appelmoes
Je zou het enigszins een traditie kunnen noemen, hoewel we het eigenlijk nog maar een keer of drie gedaan hebben: woensdag is marktdag in Diest, en dan kopen we kip en maken we appelmoes. Die appelmoes maakten we dan ook nog eens maanden geleden en kwam dus uit de diepvries. Luie-wijven-kost heet dat.

donderdag: Caesar salad
Er is nog wat kip over van gisteren. Met wat sla, parmezaan, yoghurt en korstjes wordt dat een soort van Caesar salad.  Naar een recept uit het naar eigen zeggen "allermakkelijkste kookboek ter wereld". Light dan nog.

vrijdag: zalmpakketjes met groenten / tomaten met feta en kruiden
Dat geweldig gemakkelijke kookboek wordt alweer bovengehaald voor zalmpakketjes met courgette, erwtjes en basilicum. Er liggen ook nog wat tomaten uit de serre, die krijgen een Pascale-behandeling. In de namiddag bakten Jackie en ik cakejes. Prinsessencakejes, met paars glazuur en hartjes en vlindertjes erop.


zaterdag: spinaziesoep / kipspiesjes / taart met tomaten en geitenkaas
Volk over de vloer voor de lunch. Tijd om dat Simplissime-kookboek eens grondig te testen. De soep is heerlijk, de kipspiesjes gortdroog en de tomatentaart had baat gehad bij toch één extra ingrediënt in de vorm van een taartbodem. Het recept van die heerlijke soep (met gerookte zalm en kokosmelk) houdt u nog tegoed.zondag: restjesdag / eten bij oma
Johan en de kinderen eten nog eens bij oma, ik pak restjes in om op het werk te eten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten