zondag 27 augustus 2017

Wat eten de Fresita's? weekmenu week 33 en 34


2 weken ineens ja. Omdat wij één ervan op vakantie waren, en toen bovendien bijzonder weinig kookten (maar wel veel aten, zo leert de weegschaal).

maandag: Ratatouille
Lekker, gezond en met massa's zuiderse groenten. Wij maken hem naar het recept uit het fijne kookboekje Caravanity. Iedereen bij ons thuis houdt van halloumi, dus dat doen we er ook bij. Nadeel: de kinderen eten dan eigenlijk alleen nog halloumi. Persoonlijk bericht aan meneer Fresita: ik ben het wel een beetje beu nu, die ratatouille.



dinsdag: Restjes

woensdag: Soep van knolselder en pompoen / Mexicaanse schotel
Dit vegetarische recept van Colruyt is nogal saai maar wel kindvriendelijk. (Chips bij het avondeten, daar staan ze wel voor open). Ik ben grote voorstander van vegetarisch eten van tijd tot stond, maar deze schotel zou volgens mij smakelijker zijn met een beetje gehakt.

foto Colruyt.be
Met de knolselder en pompoen die nog over is van vorige week wordt een grote pot soep gemaakt, waarvan een deel de diepvries in gaat.

donderdag: Restjes
Meneer begint vandaag aan zijn jaarlijkse driedaagse in Kievit en wij meisjes eten restjes.

vrijdag: eten bij oma / op Pukkelpop
Vandaag vergezel ik meneer Fresita op Pukkelpop. Het weer is vreselijk en ik baal enorm. Als troost eten we voortreffelijk in het popup-restaurant "Cookpit" van de Hasseltse Hotelschool. Een lichtpuntje op een druilerige en kletsnatte dag die mijn eerdere vermoeden bevestigt: ik ben geen festivalmens (hoewel ik het vorig jaar, in de zon, super vond). De meisjes logeren en eten intussen bij oma.

zaterdag: alweer bij oma
Inpakdag voor mij, we vertrekken morgenvroeg naar Frankrijk. Het is fijn dat de meisjes nog bij oma mogen blijven zodat ik goed kan doorwerken en het wordt helemaal praktisch omdat ik mag mee-eten als ik ze ga ophalen. Sperzieboontjes, tomaatjes, gekookte aardappelen en stoofvlees.

zondag: Chez Jos et Karine
Hoera, we zijn weer in Bert. We verblijven voor de derde keer in Villa Nova en één van de grote voordelen van het dorp Bert is het restaurant van de Vlaamse Jos en Karine. Waar je een dagmenu van vier gangen eet voor 15 euro. Voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en nagerecht. Simpel, geen poeha maar degelijk, lekker eten. We eten hier voor de rest van de week elke dag, behalve op woensdag, want dan is het restaurant dicht.

foto www.lapalisse-tourisme.com


Zaterdag: quiche, kaas en pateekes
Na een lange rit worden we in Diest zowaar onthaald op een avondje met Franse chansons en lekker eten. Om de overgang wat zachter te maken kiezen we als avondeten voor quiche en een kaasschotel op de Franse avond bij onze goede vriend Stuckens.

Zondag: watermeloen / cake van blauwe bessen / courgette met zalm en kappertjes
Er was een potluck op de school van Jackie. We maakten een slaatje van watermeloen en feta (dat echt superlekker samen is) en de blauwe bessen-cake van Pascale Naessens. Ik gebruikte 100 g amandelmeel en kokosmelk. Net als de vorige keer dat ik hem bakte, moest hij ongeveer dubbel zo lang in de oven als aangegeven in het recept.



Ook voor het avondeten snuisterde ik op de website van Pascale Naessens. Het werd de gebakken watermeloen met feta en de courgette met gerookte zalm en kappertjes.  Allebei superlekker, zeker voor herhaling vatbaar. En uiteraard was één van die twee gerechten genoeg geweest voor een maaltijd, maar ik kon niet kiezen. Dat laatste recept komt uit het nieuwste kookboek van Naessens, Puur Pascale 2. Veelbelovend!


 Ik vermoed dat de volgende weken een beetje in het teken gaan staan van het superstrakke dieetplan van de Fresita's (toch alle Fresita's ouder dan vijf). Hierover hoort u uiteraard heel gauw meer. 


2 opmerkingen:

  1. Die gerechtjes van Cookpit zien er goed uit! Jammer dat dat alleen voor Pukkelpop was. Maar jullie kunnen er maar van genoten hebben natuurlijk. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ze waren ook erg lekker! Het was echt een beetje troost die dag :-)

      Verwijderen