Doorgaan naar hoofdcontent

Jackie en Lucille loooove Ella's Kitchen

Gezonde voeding is, zoals u vast al wel weet, één van mijn stokpaardjes. Mijn kinderen mogen wel snoepen (het zou een beetje hypocriet zijn ze dat te ontzeggen aangezien ik zelf kamp met een suikerverslaving), maar zo lang het nog kan, probeer ik dat toch binnen de perken te houden. Gelukkig bestaan er ook heel wat lekkere dingen die gewoon gezond zijn. Uiteraard zijn er groenten en fruit, maar ook in onze "snoep- en koekendoos" zit er heel wat lekkers zonder suiker, zonder kleurstoffen, en met een heleboel biologische ingrediënten.Ella's Kitchen is zo'n lijn van producten waar wij enorm van houden. Een deel van het assortiment bestaat uit fruit- en groentepapjes en babyhapjes. Die heb ik nooit gebruikt, aangezien onze kinderen nooit gepureerd voedsel gekregen hebben (wij volgden de Rapley-methode). Ik kan me wel voorstellen dat die hapjes wel handig zouden kunnen zijn op verplaatsing, voor die schaarse momenten dat je niets geschikts kan vinden om Rapley-gewijs aan je kleintje te geven.
De smoothies, yoghurtjes en "ontbijtjes" zijn hier wel toppers. (Dat laatste wordt hier wel als tussendoortje gegeten, niet echt als ontbijt). Al die dingen zitten in knijpzakjes, een heleboel afval voor een klein beetje eten, maar wel handig voor onderweg: netjes, hersluitbaar en geen vuile potjes in je tas achteraf. Een hit tijdens lange autoritten.Ook de koekjes vallen hier geweldig in de smaak, en als ze zin hebben in iets knapperigs worden mijn dochters enorm blij van de "puffits" en de "smikkelsticks". Ik merk dat wie meer suiker gewoon is (ikzelf bijvoorbeeld) deze dingen nogal flauwtjes vindt, maar Jackie en Lucille vinden ze lekker, dus ik blijf ze kopen. Smikkelsticks lijken bovendien uiterlijk op Cheetos, ideaal om op tafel te zetten bij een feestje en mijn dochters te laten geloven dat ze chips eten.

Om het helemaal compleet te maken: Ella's Kitchen is bovendien een heel tof bedrijf, met het hart op de juiste plaats. Ze doen hun best om de planeet niet om zeep te helpen door voor biologisch te gaan en door bewust om te springen met hun verpakkingen. En ze steunen enkele mooie projecten in Zambia.


Ella's Kitchen is een Brits merk, maar je kan het ook bij ons in vele winkels minstens een deel van het assortiment kopen: bij Carrefour, Colruyt, Bio-Planet, Albert Heijn en bij Kruidvat. Deze post lijkt uiteraard wel reclame. Daar maak ik geen geheim van: dat is het ook. Omdat ik het merk zo'n warm hart toedraag, heb ik hen gecontacteerd om te vragen of ik een stukje over Ella's Kitchen mocht schrijven. Als dank kreeg ik een doos met lekkers aan.

Reacties

  1. Al veel in de rekken gespot,p. Misschien toch eens een kans geven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wij kopen voor de rest eigenlijk weinig voorverpakte snacks, maar dit zijn toch toppers voor af en toe!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …