vrijdag 29 september 2017

Uit met de mini's: De Brandweerkantine in Maastricht

Afgelopen zaterdag trokken we vrij impulsief naar Maastricht. Ik wou daar al lang die "Brandweerkantine" eens zien, een restaurant gevestigd in een voormalige brandweerkazerne.

Een aanrader! Lekker uitgebreid lunchen en ontbijten, veel licht en ruimte en een speelhoek (in de vorm van een sixties-zithoek) voor de kinderen. Fijn ook: buitenland maar zo dichtbij. (Je kan er trouwens ook avondeten.) Wij gaan zeker nog eens terug.
Inspirerend, want hoe tof zou het zijn als de voormalige legerkazerne op de Citadel hier in Diest ooit zoiets leuks zou worden? (Want hoera, de plannen om daar een ziekenhuis te vestigen zijn opgeborgen!) - Dus bij deze een oproep: als iemand zin heeft om te investeren in zo'n tof project op de Citadel: ik wil daar wel graag aan meewerken :-) )


Ook fijn in de buurt: Boekhandel Dominicanen. Ik vind boekenwinkels altijd te gek. Maar deze is wel heel bijzonder. Gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk en door the Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”. Wie ben ik om dat tegen te spreken. UItgebreid shoppen is niet iets wat ik graag doe met mijn twee kinderen erbij, maar op het gemak een boekhandel bezoeken, dat lukt altijd. Omdat ze weten dat ze van mij altijd een boek krijgen. Jackie koos voor een boek van Het Muizenhuis, daar hadden wij er nog nooit eentje van gelezen maar we zijn verrukt! Ik deed er nog eentje bovenop, en heb al behoorlijk moeten gniffelen bij de Snotapen van Zaza.


4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. boekenwinkels zijn altijd wel minstens een beetje tof, maar deze is echt wel geweldig.

   Verwijderen
 2. Jaaaa, de reeks van het muizenhuis is hier ook een topper. Leve Sam en Julia! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zo tof hè. Ik kan naar die prenten blijven kijken!

   Verwijderen