Doorgaan naar hoofdcontent

Uit met de mini's: De Brandweerkantine in Maastricht

Afgelopen zaterdag trokken we vrij impulsief naar Maastricht. Ik wou daar al lang die "Brandweerkantine" eens zien, een restaurant gevestigd in een voormalige brandweerkazerne.





Een aanrader! Lekker uitgebreid lunchen en ontbijten, veel licht en ruimte en een speelhoek (in de vorm van een sixties-zithoek) voor de kinderen. Fijn ook: buitenland maar zo dichtbij. (Je kan er trouwens ook avondeten.) Wij gaan zeker nog eens terug.




Inspirerend, want hoe tof zou het zijn als de voormalige legerkazerne op de Citadel hier in Diest ooit zoiets leuks zou worden? (Want hoera, de plannen om daar een ziekenhuis te vestigen zijn opgeborgen!) - Dus bij deze een oproep: als iemand zin heeft om te investeren in zo'n tof project op de Citadel: ik wil daar wel graag aan meewerken :-) )


Ook fijn in de buurt: Boekhandel Dominicanen. Ik vind boekenwinkels altijd te gek. Maar deze is wel heel bijzonder. Gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk en door the Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”. Wie ben ik om dat tegen te spreken. UItgebreid shoppen is niet iets wat ik graag doe met mijn twee kinderen erbij, maar op het gemak een boekhandel bezoeken, dat lukt altijd. Omdat ze weten dat ze van mij altijd een boek krijgen. Jackie koos voor een boek van Het Muizenhuis, daar hadden wij er nog nooit eentje van gelezen maar we zijn verrukt! Ik deed er nog eentje bovenop, en heb al behoorlijk moeten gniffelen bij de Snotapen van Zaza.


Reacties

  1. Reacties
    1. boekenwinkels zijn altijd wel minstens een beetje tof, maar deze is echt wel geweldig.

      Verwijderen
  2. Jaaaa, de reeks van het muizenhuis is hier ook een topper. Leve Sam en Julia! ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?





Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.




Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".






Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.



dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…