maandag 4 september 2017

wat eten de Fresita's? - weekmenu week 35

maandag: restjes
Meneer en ik houden vandaag een vastendag. Dat houdt in dat we ons beperken tot 500 kcal per dag. We eten restjes: hij van de heerlijke ovenschotel met courgette en gerookte zalm, ik van de salade met meloen en feta.

dinsdag: kipballetjes met knolselder en witloof
Soms verdient het ontbijt ook een vermelding. Bijvoorbeeld deze chocoladehavermoutpap met banaan.Voor het avondeten moest er een knolselder verwerkt worden. Het leek mij een hele klus, maar eigenlijk stond het eten op een dik half uur op tafel. (Toegegeven: ik kocht kippengehakt, dus ik heb het vlees niet meer zelf moeten vermalen). Blijkbaar alweer Pascale Naessens, maar ik vond het recept op een andere blog. Balletjes zijn altijd een voltreffer bij de kiddo's. De overschot ervan snacken ze de dag erna.

woensdag: vis met kokosmelk, limoen en tomatenSimpel en lekker. Ik zeg het u: Naessens stelt nooit teleur. Ik vind het wel jammer dat er zo weinig biologische vis te vinden is. Hoe komt dat dan? Zalm en forel wel, maar de rest niet. Er is wellicht een goeie verklaring, en ik vrees dat de conclusie zal zijn dat vis eten eigenlijk helemaal niet oké is. Wie het weet, mag het mij eens uitleggen.

donderdag: wortelpasta putanesca
Pasta Putanesca is al héél lang een Fresita-klassieker, maar nu was het echt lang geleden. In plaats van pasta maakten we spaghetti van wortels. Jackie merkt op dat de spaghetti harder kraakt dan anders, maar vindt het prima als ze hoort dat het van wortels gemaakt is.

vrijdag: ovenschotel met geitenkaas en koolrabi
Eerste schooldag! Om dat te vieren lunchten we bij Wannes Raps. Lunchmenu: groentencarpaccio als voorgerecht, en daarna pasta met kokkels. Watertanden. 's Avonds een ovenschotel met geitenkaas, koolrabi, tomaat en aardappelen - allemaal gisteren vers gekocht bij Boeren en Buren!

zaterdag: vegabord


foto: Pedro Portret

We kozen het allergezondste wat de Gitannekesfoor te bieden had. Bij thuiskomst trakteerden we onszelf nog op een flinke portie zelfgemaakt bananenijs (zoals in: mix bevroren bananen met een scheutje melk). Ik probeerde met succes twee varianten: eentje met een lepeltje chocopasta en eentje met wat kokosrasp. Yummies! Echt, dat ijs is zooo lekker. Dat is niet zomaar een flauw afkooksel van echt roomijs. Dat is gewoon minstens even lekker. Totally addicted.

zondag: courgettesoep / kabeljauw en koolrabipuree
De man staat aan het fornuis en werkt vakkundig restjes op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten