maandag 4 december 2017

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.

 


Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik en mijn broers als kind mee speelden, en nieuwe sets sluiten perfect aan op de vintage die al in huis is. Bergt ook gemakkelijker op: soort bij soort. Dus niet telkens weer een nieuwe subcategorie. (Hetzelfde geldt voor Lego en Duplo trouwens, dat mag wel altijd.)

Hoe schattig is dit Fresita-Playmobilfiguurtje? Het heeft Jackie al uren spelplezier bezorgd.


Dit stukje schreef ik in samenwerking met LIDL en Playmobil. Ik vroeg het hen zelf om dat ik zo enthousiast was over het speelgoed. 


3 opmerkingen:

  1. Oooooh, wat vind ik het jammer dat ik dit nu pas lees. Ons meisje kreeg onlangs ook een houten poppenhuisje van haar oom, met daar meteen wat plastieken meubeltjes bij. Maar nu ik deze houten toppertjes zie, vind ik het wel jammer dat ik die niet als tip kon geven!

    BeantwoordenVerwijderen