Doorgaan naar hoofdcontent

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo'n joekel van een gips) en, aangetrokken door de goeie huisstijl naar binnen werden gezogen bij De Markt, kreeg ze plots enorm veel zin in garnaalkroketten. Het rook er ook verrukkelijk. Hoewel we niet gereserveerd hadden en de zaak aardig vol zat, werden we meteen verwelkomd door vriendelijke obers, twee kleine tafeltjes werden tegen elkaar geschoven en nog voor we goed en wel zaten hadden onze kinderen een pakketje kleurpotloodjes gekregen.Kindvriendelijk wil hier niet zeggen dat er een speelhoek is (hoewel dat zou kunnen, we hebben op het overdekte terras gezeten en zijn niet binnen in het restaurant geweest), maar wel dat er een ongedwongen sfeer heerst met vriendelijke bediening en vooral: een gevarieerd kindermenu. Er staan als ik me niet vergis een tiental kindergerechten op de kaart, waaruit onze lekkerbekken zonder aarzelen een garnaalkroket kozen, waar ze frietjes bij kregen maar ook komkommer en tomaat.

We hielden vol spanning onze pechvogel met de bijna lege en narcose-gevoelige maag in de gaten, maar ze werkte vlotjes haar portie naar binnen. Het smaakte haar geweldig, en wij zagen bevestigd dat ze er nu echt bovenop was.

Ook ons eten (een croque voor mij - ook op vraag van Jackie eerlijk gezegd - en een visbrochette aan de overkant) was uitstekend.

Bij De Markt zien ze ons zeker terug als we nog eens in Oostende zijn.


Restaurant De Markt, Wapenplein 16 in Oostende

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscaf√© aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…