woensdag 1 augustus 2018

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo'n joekel van een gips) en, aangetrokken door de goeie huisstijl naar binnen werden gezogen bij De Markt, kreeg ze plots enorm veel zin in garnaalkroketten. Het rook er ook verrukkelijk. Hoewel we niet gereserveerd hadden en de zaak aardig vol zat, werden we meteen verwelkomd door vriendelijke obers, twee kleine tafeltjes werden tegen elkaar geschoven en nog voor we goed en wel zaten hadden onze kinderen een pakketje kleurpotloodjes gekregen.Kindvriendelijk wil hier niet zeggen dat er een speelhoek is (hoewel dat zou kunnen, we hebben op het overdekte terras gezeten en zijn niet binnen in het restaurant geweest), maar wel dat er een ongedwongen sfeer heerst met vriendelijke bediening en vooral: een gevarieerd kindermenu. Er staan als ik me niet vergis een tiental kindergerechten op de kaart, waaruit onze lekkerbekken zonder aarzelen een garnaalkroket kozen, waar ze frietjes bij kregen maar ook komkommer en tomaat.

We hielden vol spanning onze pechvogel met de bijna lege en narcose-gevoelige maag in de gaten, maar ze werkte vlotjes haar portie naar binnen. Het smaakte haar geweldig, en wij zagen bevestigd dat ze er nu echt bovenop was.

Ook ons eten (een croque voor mij - ook op vraag van Jackie eerlijk gezegd - en een visbrochette aan de overkant) was uitstekend.

Bij De Markt zien ze ons zeker terug als we nog eens in Oostende zijn.


Restaurant De Markt, Wapenplein 16 in Oostende

Geen opmerkingen:

Een reactie posten