dinsdag 21 december 2010

bijoukes, sneeuw en vuurkorven

Ik ben niet zeker of ik het weer van afgelopen weekend moet beschrijven als afgrijselijk of als supergezellig winterweer. Hoe dan ook, 't was berekoud en vooral zondag heeft het héél veel en lang gesneeuwd. Dat valt op als je van tien tot zes in een open tentje zit. Het was Kunstkaai weet u wel, de eerste editie van een alternatieve kerstmarkt in Diest. Het was best gezellig, met originele standjes en optredens, allemaal op een schoon stukske van het hier en daar toch wel pittoreske stadje. Vuurkorven en sneeuw dragen uiteraard bij aan die gezelligheid. Ondanks de sneeuw passeerde er best wel veel volk, ik persoonlijk zou mijn kot niet uitgekomen zijn als het niet moest. Over de verkoop mag ik niet klagen, vooral als ik rekening houd met het feit dat ik omringd werd door concurrenten als Tabibi en Something Strange, en Poetiemauw, mevrouwtjes met talenten waar ik nog verschillende puntjes aan kan zuigen. Ik had misschien wel het voordeel van de thuismatch: er passeerde altijd wel iemand bekend.

En uiteraard heeft Fresita ook iets gekocht! Ik ben namelijk zeer trots u aan te kondigen dat ik alweer een nieuwe creativa tot mijn goede vrienden mag rekenen. Er hoort een mooi verhaaltje bij: nog niet zo heel lang geleden deelden Amelie en Fresita lief en leed en een huis en ze spraken vooral over mooie dingen maken. Toen kwam meneer Fresita op de proppen en zat Amelie steeds vaker alleen in Diest omdat Fresita graag in Brussel woonde.  Op een mooie kerstavond stelde Fresita Amelie aan de schilder Django voor. Django nam Amelie mee naar zijn huis en ze kwam nooit meer terug want ze was gelukkig! En nu nog, zelfs zo gelukkig dat Django en Amelie samen prachtige juweeltjes maken, met ieniemienie-schilderijtjes en ander moois, binnenkort wellicht ook online te vinden, voorlopig alleen om enkele uitverkoren halzen. Kijk toch eens hoe mooi:
 


Varkentje in de soep stal vooral mijn hart omdat Django ooit op vraag van mademoiselle dit mooie grote schilderij voor meneer Fresita maakte:


En daar zijn wij heel trots op, dat die van ons is.

1 opmerking:

 1. Amai, wat een gestoef! Ik word er helemaal rood van.. Maar dat kunnen jullie gelukkig niet zien..
  Doet wel iets, zo één van onze juweeltjes zo op t net te zien..
  Tegen eind januari krijgt "www.strangedays.be" een nieuw jasje en vanaf dan zullen de bijoukes ook een plaatsje op de site krijgen.
  Het was inderdaad een heel gezellig marktje.. Voor herhaling vatbaar!

  Tot binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen