vrijdag 21 januari 2011

retrorok en roze jurkje

Weinig bloginspiratie, weinig tijd maar in 't begin van de week toch wel een paar successen van onder het naaimasjien getoverd. Een geweldige rok, in één van die zalige retrogordijnenstoffen die ik hier nog heb liggen:Super hè. 't Is een 42 en hij is nog niet toegewezen. Te koop voor 50 euro. Roept u maar. Stof is op nu, dus bestellen in andere maten kan niet meer. Ik heb nog wel wat kersenpittenkussentjes in die stof, maar die moet je hier thuis komen halen, die wegen een beetje te veel om op te sturen (wat kost dat, een pakje van een kilo per post versturen?). Verder verbeterde ik ook mijn patroon voor kinderjurkjes. Oorspronkelijke basis was een patroon dat ik ooit kocht en zelf wat aan veranderde, en nu verbeterd met de online-hulp van Madame Zsazsa en de live-uitleg van die lieve Miek.

 


Ik denk dat het maat 104 is, maar ik ben niet zeker en ben nu even te lui om uit mijn zetel te komen om te checken. Het felle stofje vond ik vorig jaar op eBay, het lichte is een schattig lichtroze vichyruitje, in de kringwinkel gekocht. Ik denk dat die stof oorspronkelijk bedoeld was om er lakens van te maken. Dat zou ook kunnen. Mademoiselle is behoorlijk tevreden. Er ligt inmiddels nog een jurk op afwerking te wachten, maar toen was mijn tijd ineens op. Wegens veel ander werk en bovendien werden er deze week twee baby's geboren die cadeautjes van mij verdienen. Gus en Cas. Hoewel hun namen mooi samen passen, hebben ze niets met elkaar te maken. Behalve dat ze momenteel nog in elkaars nabijheid verblijven in het moederhuis zoals dat zo schoon heet. Morgen gaan we ze eens bekijken, die nieuwe vrienden. Ik had hen graag verblijd met vlaggetjes met hun naam erop, maar de energie ontbreekt me even na de lange werkdagen. En ook morgen lukt dat niet meer. Dus die vlaggen krijgen ze later nog wel eens.

1 opmerking:

  1. Mademoiselle klopt zichzelf op de schouder want ze maakte gisteravond dan toch de twee vlaggenlijntjes voor Gus en Cas.

    BeantwoordenVerwijderen