Deze voormiddag het bedrag dat ik verdiende op La Dorlotterie ongeveer volledig opgedaan. Ik wou dat ik nu een foto van een paar exuberante schoenen of iets dergelijks kon posten, maar 't kan niet alle dagen feest zijn. Ik veronderstel dat u niet zit te wachten op foto's van de nieuwe achteruitkijkspiegel van mijn auto of zijn uitbundig gesmeerde weetikveelwateraaneenautotesmerenvalt, of, nog leuker, van mijn gerepareerde tand. Twee uur getimmer aan je gebit: je wordt daar niet goedgezind van. Maar gebit en auto, dat zijn nu eenmaal zaken die altijd in orde moeten zijn. En, ook tof: bij de tandarts leer ik steeds weer nieuwe woorden. Een drietal weken geleden leerde ik 'stomatologie', vandaag was het 'endodontologie'. We zijn er nog niet vanaf dus. Gezellige boel dus, deze voormiddag. Gecombineerd met wat slecht nieuws uit de juridische hoek (zei ik al dat een huis verhuren écht niet tof is?) was het een ware topper, deze dinsdag. Behoorlijk wat kunstgrepen nodig om Mademoiselle weer vrolijk te krijgen. Zoals daar zijn: een fles rosé, lekker eten, het lief, Baked Alaska van Ben & Jerry's (er gaat weinig boven ethisch verantwoord ijs eten - met dank aan het lief) en een vrolijke film van eigen bodem. Zot van A, beter dan ik dacht eigenlijk. Een echte romantische komedie, Hugh Grant en Julia Roberts waardig - maar dan van bij ons. En nu, tot slot: zelfgemaakte citroenmerengue. Haraajt! En zo werd het toch nog - bijna - een leuke dag.
Het recept vond ik ooit ergens op tinternet, geen idee meer waar - maar voor wie ook wat troost kan gebruiken:
Taart met citroenmerengue
· Verkruimel 250 g volkoren biscuits (in een keukenmachine) en meng er 125 g gesmolten boter door.
· Druk dit mengsel op de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm.
· Rasp de schil van 3 citroenen en pers ze uit.
· Breng het citroensap met de rasp en 150 g suiker aan de kook.
· Klop 4 eidooiers los en schenk het hete sap al roerende erbij.
· Verwarm het geheel op laag vuur tot het iets gebonden is.
· Schenk het op de kruimels.
· Klop 4 eiwitten stijf, klop er 100 g suiker door en schep dit op de citroenvla.
· Bak de taart op 175°C in 20 à 25 minuten iets bruin en serveer hem koud.
Het recept vond ik ooit ergens op tinternet, geen idee meer waar - maar voor wie ook wat troost kan gebruiken:
Taart met citroenmerengue
· Verkruimel 250 g volkoren biscuits (in een keukenmachine) en meng er 125 g gesmolten boter door.
· Druk dit mengsel op de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm.
· Rasp de schil van 3 citroenen en pers ze uit.
· Breng het citroensap met de rasp en 150 g suiker aan de kook.
· Klop 4 eidooiers los en schenk het hete sap al roerende erbij.
· Verwarm het geheel op laag vuur tot het iets gebonden is.
· Schenk het op de kruimels.
· Klop 4 eiwitten stijf, klop er 100 g suiker door en schep dit op de citroenvla.
· Bak de taart op 175°C in 20 à 25 minuten iets bruin en serveer hem koud.
Reacties
Een reactie posten