vrijdag 5 augustus 2011

hoe waaien de wimpels

Ik dacht vroeger dat het 'wimpers' moest zijn. En dan vroeg ik me af of we het over de wimpers van sinterklaas dan wel die zwarte piet hadden. Maar dit geheel terzijde. Want nu gaat het wel degelijk over wimpels. Of vaandels, vaantjes, vlaggetjes... naar believen.

Vorige week gingen we Oscar gelukwensen met zijn geboorte. Daar hoort een cadeautje bij, en het werd dit:


Altijd prijs. Oscar was eerder onverschillig - maar zijn ouders waren opgetogen. Ik twijfelde even over de rode stipjesstof, want sommige mensen vinden dat meer iets voor meisjes. Ik niet en ten huize Oscar vinden ze dat blijkbaar ook niet want dat paste bij zijn gordijnen of behang of iets anders in zijn kamer.

En er werd nog meer gewimpeld. Want Anneke bestelde vlaggetjes voor haar kleine Lukas. De kleurtjes  van zijn kamer worden paars en grijs. Dat is best een uitdaging door mijn voorliefde voor duplo-kleuren, maar ik heb geprobeerd er rekening mee te houden en vond twee mooie stofjes waarin paars zat in mijn kast. Ik sprak met Anneke af dat ik drie vlaggenlijntjes zou maken waaruit zij dan kan kiezen. Op de uitverkorene zet ik dan de naam.

Het resultaat:

vlaggenlijn 1

in stevige gordijnstof met abstracte figuren in verschillende tinten paars, afgewisseld met mooi donkerblauw jeans. Afgewerkt met een felblauw lintje bovenaan.hetzelfde, maar dan tegen een grijze muurvlaggenlijn 2

dezelfde jeansstof afgewisseld met prachtige stof van Petit Pan, afgebiesd met rood. Leuk detail: een rood zigzagbandje!

vlaggenlijn 3

Hier heb ik het over een andere boeg gegooid. Weg met paars, leve groen en blauw. En stipjes. En de grappige wasbeertjesstof waarvan Oscar ook al zijn deel kreeg.En dan nu kiezen maar, Anneke!3 opmerkingen:

  1. schoon gerief! En ik snap niet dat mensen zo recht kunnen stikken op zo'n dunne biais! Ik dacht dat mijn biais te smal was, maar de jouwe is even smal, dus het zal dan toch aan mij liggen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er natuurlijk niks aan te zeggen, maar ik zou het eerste kiezen (voor mezelf), voor de kinders vind ik nr 3 dan weer super!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo overdreven recht is dat allemaal niet hoor Kapucijnaap. Ik zal het u binnenkort eens voordoen ;-). Intussen is de kogel trouwens door de kerk: vlag nummer drie wordt het. En spijtig: "sanseveria" heeft juist een letterke te veel voor lijntje 1.

    BeantwoordenVerwijderen