dinsdag 13 september 2011

food!

Vandaag werd ik blij van:


pasta puttanesca als avondeten


crumble van appels en peren als dessert


een slaatje voor morgen


ik werd iets minder gelukkig van deze koekjes:Ze heten veelbelovend 'regenboogkoekjes'. U ziet vast niet waarom. Ik ook niet, maar ik weet dat er smarties inzitten, in alle kleurtjes. Op de foto die bij het recept zat (volgens mij was dat ooit bij een reclammeke voor kinnekessuiker) gaf dat een heel mooi effect. Maar bij mij niet. Bij het bakken verliezen die smarties precies hun kleur. Een deel van de koekjes is ook gewoon verbrand - de vuilnisbak in dan maar. Misschien moet ik me er maar bij neerleggen dat ik geen talent heb om koekjes te bakken. Maar er zijn er nog wel genoeg over. Voor morgen.

Een beetje geobsedeerd door eten? Moi?

5 opmerkingen:

 1. Ik zie zo al dat je ze op een te hoge temperatuur hebt gebakken. ;-) Moest ge weten hoeveel koekjes ik al in de vuilnisemmer heb gekieperd. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeuj, tips van een kenner. Ik ga het nog eens proberen dan, oven een beetje minder. En ja kapucijnaap, voor straks! Ik weet wel niet of ik hiermee een goeie eerste indruk maak, maar ze moeten op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. chocolade smelt he, en smarties zijn van ..... heel juist ;-)

  chocoladeparels ( callebaut) zijn eigenlijk lekkerder, niet kleurrijk wel lekker !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tja, Jipie, dat was nochtans niet het probleem: de smarties waren nog vrij intact, maar een beetje wit uitgeslagen. Chocoladeparels zijn inderdaad wel een goed idee maar dan zijn 't helemaal geen regenboogkoekjes meer! Ik ga het toch nog eens proberen met smarties hoor.

  BeantwoordenVerwijderen