donderdag 5 januari 2012

collekes

Het idee was er al lang, de uitvoering liet uiteraard op zich wachten. De eerste prototypes vielen een beetje tegen, maar uiteindelijk ben ik blij met het resultaat: het losse kraagje!


eentje in hele mooie authentieke vintagestof met bambi's van bij de Bonny en Mia (een inmiddels ter ziele gegane knotsgekke winkel waarover Zsazsa ooit stoefte)


effen rood, met een mooi wit knoopke in 't midden


wit met zwarte stipjes (ook ooit gekocht in bovengenoemde winkel, dus ook authentiek vintage) - ook met een knoop in 't midden.

Ik vind het wel tof. Een beetje trompe l'oeuil, alsof je een schoon zedig bloesje onder je truitje draagt.

Heel simpel, gewoon een kraagske tekenen, stof dubbel nemen, aan elkaar naaien. Achteraan sluiten met een stukje velcro.

Ik ging op zoek op 't net naar tips en vond link met een velhelderend filmpje.

Het stuk dikke stof dat Miss Cole aanraadt, bleek toch niet zo'n goed idee. Ik heb het geprobeerd en het resultaat waren stijve kragen die niet mooi vielen. Die hebben de foto's niet gehaald.

Ander 'foutje': sluiting vooraan met een mooi lint, om dan een strik van te maken. Om de één of andere reden ziet dat er toch niet uit. Hoewel ik het idee nog niet helemaal wil opbergen. We zien nog wel.

4 opmerkingen:

 1. Waauw, net echt. Heb hier ook nog een voorraadje liggen van bij Bonny en Mia, maar heb er nog niet in durven knippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar allez, gij zijt ook al langs geweest bij Mia en den Boni ofwa? Hier ligt ook nog een stukske van de bambi's, zo schoon!
  Woont gij daar niet wat ver vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon hè. En neen, dat was niet zo superver: ik woonde toen nog niet in Brussel hè. En 't was dan ook echt de moeite, ik heb daar ook een paar seventies-babykleertjes gekocht, terwijl er toen (en zelfs nu) in de verste verte van geen baby sprake is. En die bambi'kes - ik had er nog niet in durven knippen tot nu. Voor een colleke vond ik het wel geslaagd. Spijt dat ik er maar één meter van gekocht heb.

  BeantwoordenVerwijderen