Doorgaan naar hoofdcontent

Counting my blessings!


En dat terwijl ik nog helemaal in de neo-soul-groove zit van het laatste heerlijke momentje van een fijne week: Raphael Saadiq in den AB! Dat in combinatie met een fijne avond met Anja-van-de-zetelkes - 't was de moeite.



Andere mooie momenten tussen vorige maandag en nu:

- fijn bezoek dat lekker eten kreeg voorgeschoteld (denk: bruschetta met gemarineerde mozzarella - iets wat in mijn hoofd "zsazsapasta" heet en als dessert 'hangop' met rode vruchten)
de recepten
gemarineerde mozzarella met citroen en basilicum
Boen een citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. meng citroenrasp en zap met twee eetlepels olijfolie en een handje fijngesneden verse basilicum. Dit is genoeg marinade voor een tweetal bollen mozzarella. Pluk een halve bol buffelmozzarella per persoon in stukjes en schep de kaas door de marinade. Rooster sneetjes zuurdesembrood in de grillpan. Wrijf het brood in met een doormidden gesneden lookteentje. Verdeel de gemarineerde mozzarella over de bruschette, bestrooi met zeezout en zwarte peper.


hangop met rode vruchten
leg een schone doek in een zeef, hang deze zeef in een kom en doe er een pot volle platte kaas in zodat het vocht eruit loopt. Laat een uur trekken in de koelkast. Breng in een steelpannetje gemengde rode vruchten (uit zo'n pakje of zak uit de diepvries) aan de kook in wat appelsap met een kaneelstokje. Doe er een schepje suiker bij. Laat vijf minuutjes afkoelen. Schep de kwark in kommetjes (liefst in glazen eigenlijk, het ziet er echt mooi uit met dat wit en het rode van het fruit!), schep de vruchten eroverheen.

- een gezellige lunchbreak met een collega, die mij zowaar verraste met zelfgebakken brownies - wat een feest!

- alweer enkele van Miss Dahl's heerlijkheiden: pompoenrisotto en roerbaktofu met spinazie

- lekkere pizza en een mooi intiem optreden

- een afgewerkte bestelling




- een leuk verjaardagsfeestje in fijn gezelschap

en dan nu - House M.D.! Lang leve de digicorder van Belgacom TV die voor een keer zijn werk eens heeft gedaan.


Reacties

  1. Ben ook nog aan't nagenieten. Thanks!
    Moet dringend mijn website nog eens updaten...
    Anja

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variĆ«ren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie