Doorgaan naar hoofdcontent

contentement

Het zit er weer op. Was het nu de vijfde editie? Ik ben de tel een beetje kwijt (maar daar is niet veel voor nodig.) Ik heb het natuurlijk over La Dorlotterie. Het was een toppertje. Mooi weer, veel volk en wat vonden we het weer gezellig. Het is zo heerlijk om te zien hoe La Dorlotterie een echte vaste waarde geworden is, iets waar mensen op rekenen en naar uitkijken. Mensen die elke keer weer komen. Iedereen die zo blij wordt van al dat moois. Niet in het minst wijzelf. Telkens staan we er even bij stil dat dat mooie marktje alleen maar bestaat omdat wij daar een paar jaar geleden goesting in hadden. Joke had een webshop met kinderkleren - en Joke is een madam die van aanpakken weet. En die de kunst verstaat creatieve madammen in gang te stampen. Ze riep Annelies en mij bij zich en zei: ik wil iets doen en ik wil dat jullie meedoen. Dat was het begin van zowel Billy Rose als van Mademoiselle Fresita. We brainstormden over een naam, vertaalden 'verwennen' naar het Frans, maakten er een zelfstandig naamwoord van en werden op slag verliefd toen we het woord "La Dorlotterie" uitspraken. Er werd op geklonken en de bal ging aan het rollen. Al gauw was er geen weg meer terug, en de dubbele 't' in de naam, die eigenlijk niet correct is, die kregen we niet meer weg. La Dorlotterie dus, met een spellingsfoutje. Want perfectionisme is saai.

We verbazen ons er ook keer op keer over hoe gesmeerd dat altijd loopt. We kijken wat rond op zoek naar creatieve zielen die een meerwaarde kunnen zijn voor La Dorlotterie. Elke editie pakten we al uit met enkele verrassingen en dat weet ons publiek wel te smaken. Net als Joke het een paar jaar geleden met ons deed, stampten wij vorig najaar Hildegarde in gang. We vonden al lang dat er taart moest zijn op La Dorlotterie, maar we vonden niet meteen een geschikt bedrijfje in de buurt dat aan onze normen voldeed. Maar we kenden zelf wel iemand die dat zou kunnen. Simpelweg hartverwarmend om te zien hoe één simpel voorstel "zou jij het misschien zien zitten om taartjes te verkopen op La Dorlotterie?" een mens motiveert en inspireert tot het maken van de lekkerste en mooiste taarten die je ooit proefde en zag. En hoe gelukkig onze Hillie Vanilli daarvan wordt - en met haar iedereen.


Het was echt weer heerlijk. Zalig om zoiets te doen met de mensen die je het liefst om je heen hebt. Vleugels krijg je ervan. 

Dankjewel Bo, Anja, Valerie, haakdames, Geertrui. Merci Axel, merci Theo (een springkasteel, daar droomden we al zo lang van!). Hillie, you're the best. Merci lesbisch koppel voor de nagelkes. Amke - te gek dat je er bij was - als jouw creativiteit weer de kop opsteekt (en ik ben er zeker van dat dat wel eens gaat gebeuren, in welke vorm dan ook) - dan weet je ons te vinden. Anytime. Kus aan Johan en mama voor logistieke en mentale steun (bokes met ei vatten beiden eigenlijk perfect samen). Dozen vol merci'kes voor alle bezoekers (waarvan er velen keer op keer weer bij zijn). Isabelle: in december weer!

Maar vooral: merci Joke, merci Annelies. Ik hoop dat we onze lieve kleine dorlotterie nog jaren samen blijven doen. Love you!

Reacties

  1. t s ook een toffe lokatie om dit te doen, & het weer was inderdaad prachtig!!!
    we kijken uit naar de volgende!
    liefs, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oooh zag er weer heerlijk uit - ik duim voor een auto ter beschikking bij de winterversie...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dankjewel Mimi, ik heb een link naar je blogpost op onze facebookpagina gezet, hopelijk vind je dat oké! En kapucijnaap - het was inderdaad de moeite. Zeker komen de volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie