dinsdag 15 mei 2012

Dark Shadows

Aan alle vrouwen die van Johnny Depp houden: rep u naar de cinema. Aan alle andere vrouwen: ik geloof er geen fluit van.



Het is natuurlijk de combinatie met Tim Burton die het hem doet. Dark Shadows is volgens mij niet de beste film van het tweetal, maar zeker vermakelijk.

Wie trouwens echt gaat om te zwijmelen bij Johnny Depp weze gewaarschuwd: hij lijkt bij momenten (met hoed en zonnebril) vooral op Michael Jackson. Ouch.

Heel kort samengevat: jongeman wordt in de achttiende eeuw door een heks omgetoverd in een vampier en levend begraven. Levend begraven worden is een extra tegenvaller voor een vampier, want die mannen gaan dus niet dood. Tweehonderd jaar later - dat wordt dan in de seventies van de 20ste eeuw -wordt de vampier weer opgegraven. Simpel, en amusant. En Nights in White Satin van The Moody Blues. Brings back memories. Niet aan de jaren zeventig - die heb ik gemist - maar zo'n twintig jaar later. (Ook toen al een voorliefde voor retro).

2 opmerkingen:

  1. Ja? Ik was aan het twijfelen, ik heb een hekel aan de hele vampieren-hype, maar wel een voorliefde voor het duo Depp-Burton. Toch nog maar eens over nadenken dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je te kritisch bent kan het volgens mij wel een beetje tegenvallen. 't Is zeker niet hun beste. Maar zoals ik zei: hij is wel amusant. Dus alleen als je zin hebt in wat niet al te diepzinnig vermaak.

    BeantwoordenVerwijderen