maandag 1 oktober 2012

en in Gent...

Een weekend zonder plannen. Dat was lang geleden. Het enige wat moest gebeuren, was een aantal bestellingen afwerken. En daarvoor moest er dringend wat stof geshopt worden, ik zat zowaar bijna door mijn voorraad. Ik heb me namelijk de laatste maanden heel flink aan mijn voornemen gehouden en heb netjes een groot deel van mijn stoffenkast opgebruikt alvorens nieuw materiaal aan te schaffen. Maar plots dan moet het toch. Als er bestellingen komen van mensen met specifieke eisen bijvoorbeeld. En sowieso: het werd stilaan een behoorlijke uitdaging om nog mooie vlaggetjes te maken met wat er nu nog lag.

En hoe je het ook draait of keert, ik vind het nog steeds niet zo evident mijn stoffengoesting te vinden in onze hoofdstad. (tips blijven welkom!) De Chien Vert heeft véél, maar niet noodzakelijk veel moois (ik vraag zelfs geen kokka of Michael Miller of andere geweldig hippe merken met prachtige printjes, gewoon effen katoentjes in felle kleurtjes, en stipjes, please!), en hier en daar vind je wel wat van bijvoorbeeld Petit Pan, maar dat was nu ook weer niet wat ik zocht.

Bij Koekepeertje kom ik doorgaans goed aan mijn trekken wat betreft stipjes en ander leuks, en het goeie nieuws is dat haar gerief tegenwoordig niet alleen meer te koop is in het verre Brugge, maar ook in het toch wel beduidend minder verre Gent: in de Petit Bazaar Boetiek! Alleen had ik dat een beetje verkeerd begrepen (omdat ik de nochtans glasheldere uitleg op de website van Koekepeertje niet goed gelezen had...). Koekepeertjes stoffen liggen daar niet aan de meter, maar er ligt een selectie voorgesneden couponnetjes. Wie meer wil, moet bestellen. Binnensmonds en minder binnensmonds gevloek toen ik mijn gading niet helemaal vond (ik was naar een paar specifieke kleurtjes op zoek, vandaar), maar meneer Fresita en mobiel internet brachten soelaas in de vorm van een andere winkel... ik maakte toch een keuze, maar zette mijn strooptocht verder in een door mij nog onontdekte stoffenhemel. Precies de kleurtjes die ik zocht, en nog veel meer... Dank u stoffenkamer, dat ik niet van een kale reis naar naar Gent thuis moest komen.

Maakten Gent nog meer de moeite waard:

* zoetigheden bij Julie's House.


Blij dat ik er eindelijk eens was. Al zo veel heerlijke stukjes van gegeten (vaste prik zondagmiddag op het werk), maar ik was er dus nog nooit. Een mooi winkeltje, maar ik stond wel een beetje versteld van hoe weinig organisatietalent het personeel daar heeft. Ik weet het, het zal wel niet zo gemakkelijk zijn, als je zo weinig zitplaatsen hebt en zo veel mensen willen er eentje, maar deze chaos was toch een beetje overdreven. Misschien zouden ze beter geen reservaties aannemen, volgens mij werkt dat al beter.

* een koffie in 't Damberd. Ik hoop dat het Damberd nooit nooit weggaat. Volgens mij is dat café één van mijn vroegste herinneringen aan Gent. Buiten dan een schoolreis in de lagere school, waarbij we naar Klokke Roeland gingen kijken. Maar toen mijn broer op kot zat in Gent, en ik verliefd werd op de stad, was dat volgens mij in café 't Damberd. En toen ik een paar jaar later verliefd werd op een Gentenaar, spraken wij ook af in 't Damberd. En toen ik vijf jaar lang in Gent vertoefde, deed ik dat toch voor een deel ook in 't Damberd. Dus die enkele keren dat ik er nog eens ben, wil ik altijd graag terug. Spijtig dat ze geen flesjes yoghurt en melk meer hebben. Dat waren nog eens tijden.

* nieuw leesvoer gehaald bij Fnac. Ondermeer Guggenheimer in de Mode, de nieuwste van Herman Brusselmans. En de twee boeken van Paulien Cornelissen. Die van "Taal is zeg maar echt mijn ding". Want euhm... taal is zeg maar echt mijn ding. Toch wel. Maar ik heb de indruk dat dit boek toch grotendeels typisch 'Hollandse' eigenaardigheden beschrijft. Ik weet het nog niet hoor, eigenlijk heb ik nog maar een paar bladzijden gelezen. Ik houd u op de hoogte!

2 opmerkingen:

  1. mmm Gent. En ook: ik ontdekte nog maar vrij recent de Schleiper achter het Jourdanplein - gigantisch is de keuze zeker niet, maar ze hebben wel Kokka en Petit Pan en Liberty en meer moois (en ook veel tassenband). Of Kaleidoscope in Sint-Gillis? (ook meer dure merken dan felgekleurde stippen wel)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. stof bij Schleiper? Echt? Super, zeker eens gaan kijken dan. Merci voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen