vrijdag 6 september 2013

ze kan mijn rug op


en dat is eigenlijk ferm gemakkelijk.


(voor wie geen of weinig ervaring heeft met draagdoeken: uw kind op uw rug zwieren, dat vergt enige moed, en het is wel zo'n beetje een mijlpaal als dat lukt.)

6 opmerkingen:

 1. Lijkt me wel gemakkelijk! Die negerinnen in Afrika hebben daar geen moeite mee. Die kinders kunnen gewoon op hun gat gaan zitten. :-) Liefs, Me

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjiek, ik heb dat nooit gedurfd en ik begreep eigenlijk de uitleg niet goed. Het was gewoon sneller om ze gewoon te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh leuk, ik ga ook oefenen, heb mijn eerste geweven doek gekocht

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Helpt volgens mij geweldig als je 't leert van een ervaringsdeskundige, die er echt bijstaat de eerste keren dat je het doet. Van een filmpje zou ik het nooit geleerd krijgen denk ik. 't Is vooral gemakkelijk omdat wij nog altijd geen kinderwagen of buggy hebben, omdat we dat tot nu toe nog niet echt nodig gehad hebben. Ik sjouw dus altijd in Brussel rond met dat kind in een doek aan mijn lijf, en dan is een andere houding wel eens welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik nu vooral de manduca op de rug, ga inderdaad naar een draagconsulent gaan voor te knopen op de rug

   Verwijderen
  2. wel, ik ben intussen niet meer zo'n fan van deze rugdraagmethode, die 'rucksack' heet als ik me niet vergis. Ik vind het vreselijk zwaar op mijn schouders. En 't kind is nog maar vier maanden, normaal gezien zou je toch moeten kunnen rugdragen tot als ze nog heel wat groter zijn. Maar een vriendin komt me deze week nog een andere, schoudersparende knoop leren. Ik draag ze ook in een Emei-baby op de rug en ik ga het ook eens proberen met de Mei Tai, dat ziet er ook wel gemakkelijk uit. (Ik weet het, ik overdrijf een beetje met die doeken, maar ik heb de indruk dat dat een veelvoorkomende zwakte is bij draagfanaten...)

   Verwijderen