zondag 6 oktober 2013

.DReAM_Lab.

Een 'interactief babyatelier'. Ik had er eerlijk gezegd mijn twijfels bij. Maar Zinnema in Anderlecht opende feestelijk het nieuwe cultuurseizoen en we werden hoogstpersoonlijk door de organisatie uitgenodigd voor een zinneprikkelende ervaring voor ons spruitje. Ook al is ze eigenlijk strikt genomen nog een paar weekjes te jong.

Dit babyatelier ging echter mijn verwachtingen te boven. Jackie was inderdaad nog een klein beetje te klein, hoewel ze van aan de zijlijn intens genoot van wat ze zag, hoorde, proefde en voelde. Haar iets oudere collega's, die al kunnen kruipen, genoten nog wat meer.
In een warm en duister zaaltje, verlicht door enkele spots in warme kleuren, speelt een man gitaar en strooit een vrouw met kurkuma en kaneel, met bietensap en andere interessante zaken, allemaal eetbaar, voelbaar en ruikbaar. Het klinkt gek, ik weet het, maar het was prachtig om te zien hoe de kindjes genoten, nieuwsgierig ontdekten hoe alles voelde op hun huid, op hun tong. Ze speelden naar hartelust maar waren toch heerlijk rustig - er werd amper gehuild, wat toch lichtjes wonderbaarlijk is als je een tiental baby's en peuters op een paar vierkante meter samenzet.

Een aanrader. Ik zou willen dat ze in de creche elke week een atelier van Dream Lab kon volgen.


1 opmerking:

  1. Ik heb al van dat soort ateliers gehoord, lijkt me inderdaad heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen