vrijdag 28 maart 2014

een lijstje op vrijdag: dé tien onmisbare babyproducten

Onmisbaar is natuurlijk nogal veel gezegd. Met alleen een stel borsten kom je al een heel eind om een kind in leven te houden. Maar onderstaande producten maakten het extra handig, praktisch, gezellig, warm en stijlvol.

Ik zei het al een paar keer: wij proberen het enigzins binnen de perken te houden, dat babygerief dat men je in huis wil doen halen zodra de eerste buikwelving zichtbaar wordt. Maar onderstaande tien zou ik toch iedereen aanraden.


1. De hoge stoel "Tripp Trapp" van Stokke. Praktisch, mooi, duurzaam, en ik heb nog nooit een teen gekneusd omdat ik er tegen liep. Kan niet van alle hoge stoelen gezegd worden.

2. Onmisbaar attribuut voor bovenstaande: De playtray. Is niet van Stokke zelf, maar is wel gemaakt voor de Tripp Trapp. Stokke zelf wil geen tafeltje produceren voor hun hoge stoel, vanuit de filosofie dat het kind mee aan tafel moet eten. Dat is een prachtig idee, maar voor de grijpgrage handjes van onze Rapley-baby is een tafeltje toch erg handig.3. Een gedeelde derde plaats: de draagdoeken. Favoriet: de Emei-baby. Niet heel gemakkelijk te vinden (slechts enkele webshops, ik denk in Nederland), maar zeker de moeite waard. De voordelen: bruikbaar vanaf dag 1 (wat uitzonderlijk is voor een voorgevormde drager), ook nog bruikbaar voor grote kinderen (ik hoorde getuigenissen van kleuters van vijf), en ook handig voor wie het gehannes met knoopdoeken niet ziet zitten (bij ons en bij velen: de papa). Maar toch kan ik het niet laten ook de geweven draagdoek te vernoemen. Wij hebben een mooie rode BB-Slen.4. De borstkolven van Medela. Alle informatie bij Boobs 'n Burps. Wij gebruikten de elektrische huurkolf Symphony en het handkolfje Harmony. Eigenlijk werkt dat tweede voor mij bijna even goed.

5. De Calma-fles van Medela. Jackie aan de fles krijgen ging niet helemaal vanzelf, maar met deze spenen, die speciaal ontwikkeld zijn voor de combinatie flessen / borst, lukte het wel. Bovendien is ze altijd enthousiast gebleven over de borst. Na een paar weken op de crèche zijn we op gewone speentjes overgeschakeld. 

6. Het wipstoeltje van Babybjörn. Hun draagzakken zijn volgens mij (en volgens kenners) misdadig slecht, maar als het goed is, zeggen we het ook: het wipstoeltje is fantastisch. Voor Jackie kon zitten of kruipen was het haar favoriete plekje tijdens het koken.

7. Babypakjes (rompersuits) van Maxomorra. Mooi, ecologisch textiel, comfortabel en een pak minder duur dan enkele gelijkaardige merken. Fijn voor kleine baby'tjes omdat daar de grens tussen pyjama en dagkleren ongestoord kan vervagen.8. De co-sleeper. Wij hebben er eentje van Troll. Niet de mooiste, maar wel de enige die ze bij Dreambaby hadden, een week voor de bevalling. Om een lang verhaal kort te maken: het moest rap gaan. Veel plezier van gehad, en nog steeds: Jackie slaapt nog steeds stukjes van de nacht in dat bedje naast mij.9. De calendula-baby-lijn van Weleda. Wij gebruiken de billenbalsem als het nodig is, en de verzorgende olie voor massages en om te vegen bij de luierwissel. En een stuk zeep voor het badje. Handig, want ik gebruik gewoon dezelfde.

10. Bobux-schoentjes. De soft-soles. Ze zien er leuk uit, geven grip bij kruipen, rechtstaan en eerste stapjes, ze gaan gemakkelijk aan en -heel belangrijk- ze blijven aan! Een voordeel dat ik bij geen enkel ander baby-schoentje tegenkwam.

(neen, deze blogpost is niet gesponsord. Moesten de producenten van bovenstaande producten graag sponsoren, dan weten ze mij te vinden :-) )

2 opmerkingen:

  1. awel wij hebben dat allemaal in huis en inderdaad een tafel aan de triptrapp zou wel handig zijn, nu is het altijd oppassen met wat hij allemaal kan grijpen op tafel en achteraf ook een heel gekuis, ik vond die van ikea in begin ook wel handig daarom, alleen die poten die uitsteken vanachter hé... draagdoeken zijn heel tof en babybjorn héél slecht inderdaad!! ik heb de wipper ook tweedehands gekregen van iemand maar we hebben die niet veel gebruikt omdat hij in het begin altijd kaka deed als hij daar inzat en dan tot in de nek volhing, iedere keer als hij in dat wipperke zat, dus dat werd na een paar keer aan de kant gesmeten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, dat kaka-incident in de wipper hebben we hier ook wel eens meegemaakt. Als dat elke keer zo zou zijn, zou ik er ook voor passen. Wij lenen hem trouwens ook van iemand. En de TrippTrapp kregen we tweedehands.

    BeantwoordenVerwijderen