Doorgaan naar hoofdcontent

alle dagen blij: week 11

aangezien de week gisteren werd afgesloten met een dag van hard werken en een lange file richting Brussel als kers op de taart, waardoor wij wat laat thuis waren en ik behoorlijk moe, wordt er pas op maandag, tijdens het dutje van Jackie, teruggeblikt op de voorbije week.

maandag: kleerkast-reorganisatie
Geïnspireerd door wat ik in de krant las (of beter gezegd, in één van de boekskes die op zaterdag bij de krant zitten), onderwierp ik vorige week mijn kleerkast eens aan een grondige inspectie. Er ging vrijwel niets de deur uit (misschien ben ik daar ooit wel eens klaar voor) maar ik reorganiseerde zodat ik bij het uitkiezen van mijn dagelijkse plunje voorlopig niet meer wordt geconfronteerd met kokerrokken en aansluitende retrojurkjes waar voorlopig mijn babybuik niet in geraakt. Het resultaat: een compartiment met alleen maar draagbare kleren. Overzicht. En dat lucht op.

dinsdag: hello baby!
Ziekenhuis Sint-Jan in Brussel dringt blijkbaar tegenwoordig aan op een 23-weken-echo in plaats van een 20-weken-echo. Week 11 was in dat opzicht ook week 23, dus tijd om eens hallo te zeggen. Tegen een kerngezond meisje van ongeveer een halve kilo!

woensdag: fou de coudre
Naaiclub. En petit comité. Ik deed er niet veel meer dan de scheur in mijn jaszak dichten en de knopen van diezelfde jas vastzetten, maar dat waren klusjes die al lang eens moesten gebeuren dus ik ben tevreden. Bovendien was het zoals altijd reuzegezellig en vraag ik mij intussen heel hard af of kleine Gijs en Basten al hard pastoor gespeeld hebben in hun door moederlief genaaide verkleedkleren :-)

donderdag en vrijdag: powerwalks
Best wel koud maar prachtig weer. We trokken er weer met een paar collega's op uit voor een kort maar krachtig wandelingetje. Met een belegd broodje van het bedrijfsrestaurant onder de arm om dan in de zon, op een bankje soldaat te maken. En om daarna met ons derde oog naar de zon te kijken. 

zaterdag: friends and family
Gezellige lunch met familie, waarvan er zeer binnenkort een deel emigreert naar het land van de rijzende zon, dus er moest afscheid genomen worden. Daarna een fijn rendez-vous met de vriendinnekes, met een beetje shoppen, een werfbezoek in het huis van onze toekomstige buren-en-tevens-ongeveer-onze-beste-vrienden, en als afsluiter warme chocolademelk en pateekes. 's Avonds dansen met weer andere vriendjes en vriendinnekes. Ter ere van de liefde. 

zondag: vrijwillig
Eén keer per jaar vraagt mijn vader ons om een gunst. Of wij kunnen komen helpen op de eetdag van de fanfare. En zo komt het dat ik mij gisteren samen met mijn schoonzus mocht ontfermen over ijs, chocolade, witte chocolademousse, profiteroles en crème anglaise. Want daar op die fanfare van mijn vader, daar krijg je niet zomaar een ordinair potteke dame blanche als dessert.

Waar werd jij blij van?

Reacties

 1. Voila, elke dag een streepje zonneschijn, meer heeft een mens niet nodig om zelf te stralen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hebben de werf-vrienden ook een blog (of jullie)?
  Ik vind het leuk om renovaties te bekijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ze hebben jammer genoeg geen blog Karen, maar ik zal het hen eens voorstellen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …