zondag 1 maart 2015

Alle dagen blij: week 9

Op zondagavond; de blijmakers van de voorbije week:

maandag: bakken met Jackie
Op maandag zijn Jackie en ik meestal samen thuis. Zoals vaak brachten we een aanzienlijk deel van die maandag in de keuken door. We maakten granola en verwerkten een heleboel oud brood en beschuitjes tot broodpudding. Jackie was sous-chef. En voorproever.dinsdag: Tineke kookt
Ze werd hier al zo vaak bestoeft, de meter van Jackie. Het is vandaag complimentendag dus het mag nu dubbel en dik: Tineke, we love you! Van tijd tot stond komt Tineke bij ons thuis koken. En dat is altijd lekker én gezellig!

woensdag: baby stampt
Ik voelde hem al een tijdje bewegen, inwendig. Maar vannacht kwam de eerste echte stamp, die voor papa ook voelbaar was. Wat houd ik van deze periode!

donderdag: mooie doos
Een jarige collega trakteert met exquise chocolade. Dat op zich is al prachtig, maar bovendien zat dat heerlijks in een geweldig mooie doos én ondergetekende mocht zowaar één van die dozen mee naar huis nemen! Voorlopig staat ze vol rommeltjes op mijn naaitafel, maar misschien wacht haar ooit nog een eervoller lot.

vrijdag: vroedvrouw
De maandelijkse afspraak met de vroedvrouw is altijd een beetje een feest. Ik heb dat zelfs gemist het voorbije jaar. Dus ik ben blij dat ik daar weer regelmatig over de vloer mag komen. Een kopje thee, een fijne babbel en bovendien luisteren naar de hartslag van dat kleintje. Heerlijk!zaterdag: knutseldag
Een zaterdag zoals er meer zouden moeten zijn, maar zoals er jammer genoeg maar weinig zijn. Uitgebreid ontbijten, een wandelingetje, een klein beetje ecologisch verantwoord shoppen, een man die kookt en zelf een hele namiddag achter de naaitafel. Resultaat: een vilten verjaardagskroon, op bestelling. Met verwisselbare cijfers, van één tot zes meegeleverd.Bovendien maakte ik er eentje extra. Wie interesse heeft: hij is te koop voor 15 euro. Wie hem liever zelf maakt krijgt later deze week een werkbeschrijving.zondag: taartdag
Een klassieker inmiddels. Het lichte ongemak van het regelmatig een zondag op de werkvloer te moeten doorbrengen, wordt verzacht met een stukje taart. En 's avonds: nog meer taart! Het lief was gaan winkelen bij Le Pain Quotidien, en bracht drie heerlijke mini-taartjes mee.

Op naar volgende week, er liggen al een paar blijmakers in het verschiet!

4 opmerkingen:

  1. ja, graag die werkbeschrijving! Vooral eigenlijk de maat van zo'n éénjarig hoofdje. Ik moet er eentje maken voor mijn metekindje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Majane - volgens mij ergens tussen 45cm en 50cm. Daar zit veel speling tussen maar met een elastiek los je dat wel op.

    BeantwoordenVerwijderen