Doorgaan naar hoofdcontent

dinsdag pinsdag: week 5

We zijn intussen al een beetje gerodeerd hier in Diest, de hoogste tijd om oude goede gewoontes weer op te pikken. De eerste echte Diesterse Dinsdag Pinsdag!

1. vlinder

Het is bijna carnaval, en verkleden is tof. Vooral zelfgemaakte verkleedpakken zijn leuk. Zoals deze vlinder. Lekker zacht en warm. Volgend jaar misschien.


2. outfit

Sommige mensen gooien hun blog vol met OOTD's of outfit-of-the-days. Je kunt dat saai vinden, of je kunt daar graag naar kijken. Ik behoor van tijd tot stond tot die laatste groep. Kendi is soms mooi en soms minder mooi gekleed. Onderstaande outfit is helemaal mijn ding.


3. bloemetjes van vilt

Ik maakte ze al in tientallen maten en kleuren en ze blijven leuk. De vereiste handigheidsgraagd om dit te maken is erg laag, maar je kan ze natuurlijk ook op Etsy kopen en er een ondernemende creatieveling mee steunen.


4.  creatief met alles

Ik ben zo weg van deze pagina. Als kind was ik al in de ban van potloodslijpsel en ook ik zag er zwierige rokjes in. Maar het kan nog veel meer zijn. En een klein trosje druiven wordt plots een grote tros ballonnen. Of hoe alles je fantasie kan prikkelen, als je maar hard genoeg kijkt.


5. muffins

Als het van Photo-Copy komt, is het waarschijnlijk goed. Met prachtige foto's erbovenop. Deze muffins gaan we zeker eens proberen.


6. sokjes en schoentjes

Ik houd van mooie schoenen, maar de schoenen waarin ik geen blaren krijg, zijn zeldzaam. Zeker mooie open zomerschoentjes met riempjes en gespjes. Sokjes dragen zou een oplossing kunnen zijn. Op foto's bij anderen ziet dat er altijd superschattig uit, maar in mijn hoofd lijkt het altijd fout bij mezelf. Misschien toch eens proberen.


7. drukdrukdruk

Ik doe heel hard mijn best om nooit te zeggen dat ik het druk heb. Mijn drukte boeit niemand, en ik wil het niet druk hebben. De ander heeft het bovendien altijd nog net ietsje drukker dan jij, dus die wedstrijd win je nooit. Stop er maar mee. (quote van The Tiny Twig)


Reacties

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?





Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.




Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".






Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.



dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…