Doorgaan naar hoofdcontent

dinsdag pinsdag - week 15

De buit van mijn wekelijkse pinterest-strooptocht:

1. poppen

Ik vind de handgemaakte poppen van Mimi Kirchner adembenemend mooi. En ik krijg er zin van om zelf poppen te maken.



2. wassorteerkast

Ik zoek nog naar een elegant én handig systeem om de was te sorteren. Wasmachine in de kelder, droogrek op zolder en het omkleden gebeurt meestal daar ergens tussenin. Daar staat ook onze wasmand, maar ik zou liever die was al meteen gesorteerd zien. Misschien is deze kast van Ikea iets? Het is eigenlijk een speelgoedopberger, maar voor de was kan het toch ook?


3. botervlootje

En nu we toch bij Ikea zitten, kan ik het evengoed nog eens hebben over dat botervlootje waar ik gisteren al over blogde. Hoe handig is dat zeg?


4. billendoekjes

Zelfgemaakte wegwerp-billendoekjes. Kan handig zijn. Maar ik denk dat ik het recept van de lotion ga proberen in combinatie met herbruikbare doekjes (wij hebben katoenen doekjes van Imse Vimse). (Ik was trouwens even in de war met het recept: "1 roll Bounty" ... het duurde even voor ik begreep dat het om het merk van keukenrol gaat, niet om de snoepreep.)



5. borduursels

De geborduurde foto's van Jose Romussi zijn prachtig. Gevonden op de fantastische pagina van The Jealous Curator. Zij komt telkens weer met nieuw werk van de meest uiteenlopende kunstenaars op de proppen. Met een herkenbaar gevoel: "Kon ik dat maar" of "Was ik maar op dat idee gekomen". Tja. Dan gaan we tijdens een volgende craft-sessie maar voor het betere "inspired-by" - werk.


6. tule

Mijn voorliefde voor rokken in tule, zou dat ooit overgaan? Nog meer moois op In Fashion Daily


7. strijkkralen

Eigenlijk kan je met strijkkralen heel mooie dingen maken. Zoals dit onderzettertje. Misschien nog eens in huis halen voor tijdens baby-vrije-kleuteruurtjes. (of voor baby-en-kleuter-vrije-mama-uurtjes)



Reacties

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?





Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.




Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".






Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.



dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…