Doorgaan naar hoofdcontent

Boeren en Buren

dat wij hier graag goed eten is algemeen geweten. Goed, zoals in "gezond, lokaal, eerlijk, biologisch". Dat allemaal combineren is niet gemakkelijk. Maar dankzij Boeren & Buren lukt dat toch wel aardig.Boeren & Buren is een organisatie die lokale voedselproducenten op een eenvoudige manier in contact brengt met hun klanten. Op een wekelijks marktje, "de buurderij", waarop je je bestelling, die je eerder die week deed, kan afhalen. In ons geval is dat in onze school, op donderdagavond. We zijn fan van het eerste uur.

Het vergt een klein beetje organisatie, want je moet dus wel bestellen. Bij ons moet je voor dinsdagnacht bestellen. Tijd genoeg natuurlijk, maar dit warhoofd vergeet dat wel eens. Dus dat moet mee in de gezinsplanning: op dinsdag stellen wij een weekmenu op en doen we de buurderij-bestelling.


En op donderdag gaan we alles afhalen. Jackie is grote fan van 'het winkeltje' want er valt altijd wel iets te proeven. En we kopen het van de boeren zelf, dus we weten ook dat die hun centen eerlijk krijgen.Pieter is ook al klant. Dus ook voor de ambitieuzere hobbykok. Dus: voor wie in Diest of in de buurt woont, kan ik onze buurderij van harte aanbevelen. En wie ergens anders woont: er is er vast ook eentje in jouw buurt. Kijk maar eens op de site. (En als er nog geen is, moet je maar eens overwegen of je er geen wil oprichten).
Reacties

 1. Welja, eentje oprichten is een supergoed idee! Je hebt me geïnspireerd! Bij ons op het werk is er een afhaalpunt, maar die uren passen niet zo goed en bovendien moeten we dan alle boodschappen meezeulen op de trein.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joehoe, Kelly, doen! Succes ermee alvast.

   Verwijderen
  2. Goh toch best veel werk :) ik denk dat het eerder een teamwerk wordt. In onze school moet daar wel goesting voor zijn. Ik ga eens polsen (maar weet de komende weken/maanden wel wat anders te doen ook)

   Verwijderen
  3. ik kan het mij voorstellen :-) Lijkt me inderdaad niet slecht om in team te doen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?

Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.
Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".


Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

O, kom er eens kijken

Sinterklaas is in het land en elk jaar proberen wij de hoeveelheid brol die hij binnenbrengt in te perken. Onder brol verstaan wij in dit geval: niet-duurzaam speelgoed. Ik houd niet van plastic. Daar zijn veel redenen voor, mijn liefde voor onze planeet is de belangrijkste. Bovendien vind ik houten speelgoed veel mooier en onze meisjes spelen er graag mee.

Soms kost het wel wat meer, maar wat een fijne ontdekking was het assortiment houten speelgoed van LIDL! (nu trouwens met grote kortingen).  Puzzels, auto's maar ook speelgoedeten, keukenaccessoires… Helemaal verliefd was ik op de meubeltjes voor een poppenhuis. Prachtig voor in ons IKEA-huisje dat maanden geleden al tweedehands op de kop werd getikt.
Jackie is er helemaal weg van, en de meubeltjes doen het geweldig in combinatie met de Sylvanian-konijntjes waar ze al een paar weken van droomde.Wel plastic maar geen brol vind ik trouwens Playmobil. Omdat dat toch best duurzaam is. Mijn dochters spelen met de Playmobil waar ik …