vrijdag 28 april 2017

Boeren en Buren

dat wij hier graag goed eten is algemeen geweten. Goed, zoals in "gezond, lokaal, eerlijk, biologisch". Dat allemaal combineren is niet gemakkelijk. Maar dankzij Boeren & Buren lukt dat toch wel aardig.Boeren & Buren is een organisatie die lokale voedselproducenten op een eenvoudige manier in contact brengt met hun klanten. Op een wekelijks marktje, "de buurderij", waarop je je bestelling, die je eerder die week deed, kan afhalen. In ons geval is dat in onze school, op donderdagavond. We zijn fan van het eerste uur.

Het vergt een klein beetje organisatie, want je moet dus wel bestellen. Bij ons moet je voor dinsdagnacht bestellen. Tijd genoeg natuurlijk, maar dit warhoofd vergeet dat wel eens. Dus dat moet mee in de gezinsplanning: op dinsdag stellen wij een weekmenu op en doen we de buurderij-bestelling.


En op donderdag gaan we alles afhalen. Jackie is grote fan van 'het winkeltje' want er valt altijd wel iets te proeven. En we kopen het van de boeren zelf, dus we weten ook dat die hun centen eerlijk krijgen.Pieter is ook al klant. Dus ook voor de ambitieuzere hobbykok. Dus: voor wie in Diest of in de buurt woont, kan ik onze buurderij van harte aanbevelen. En wie ergens anders woont: er is er vast ook eentje in jouw buurt. Kijk maar eens op de site. (En als er nog geen is, moet je maar eens overwegen of je er geen wil oprichten).
4 opmerkingen:

 1. Welja, eentje oprichten is een supergoed idee! Je hebt me geïnspireerd! Bij ons op het werk is er een afhaalpunt, maar die uren passen niet zo goed en bovendien moeten we dan alle boodschappen meezeulen op de trein.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joehoe, Kelly, doen! Succes ermee alvast.

   Verwijderen
  2. Goh toch best veel werk :) ik denk dat het eerder een teamwerk wordt. In onze school moet daar wel goesting voor zijn. Ik ga eens polsen (maar weet de komende weken/maanden wel wat anders te doen ook)

   Verwijderen
  3. ik kan het mij voorstellen :-) Lijkt me inderdaad niet slecht om in team te doen.

   Verwijderen