donderdag 13 juli 2017

Les vacances de Mademoiselle Fresita 2017: Huttopia!

Vorig jaar deden wij van staycation, want dat is superhip. We trokken wel naar het minimini-appartementje van mijn ouders in De Haan en beleefden daar - we moeten daar eerlijk in zijn - een nogal helse week. Ik vertelde er ook over. Kort samengevat: Jackie beleefde het hoogtepunt van haar peuterpuberteit en Lucille, toen net een jaar, zorgde voor slapeloze nachten die bovendien meestal rond 5u al afgelopen waren. In het dichtbevolkte appartementsgebouw bezorgden mijn lawaaierige kinderen mij heel wat stress.
Ik vond het dit jaar dus op zijn minst spannend, op vakantie gaan. Lucille slaapt inmiddels flink door maar is toch meestal rond zes uur wakker, en Jackie is nog steeds druk en luid. Op aanraden van enthousiaste vrienden huurden we een tent/huisje op een Huttopia-camping, die van Lanmary in de Périgord. En daar brachten wij de eerste week van juli door. Ik houd u niet langer in spanning: het was fantastisch.Om te beginnen oversteeg de heenrit mijn stoutste dromen. Jackie en en Lucille gedroegen zich voorbeeldig. Dat was deels zo dankzij een gedegen voorbereiding van mijnentwege, (en de hulp van ervaringsdeskundigen) waarover ik het één dezer dagen nog uitgebreid wil hebben.

Maar ook ons verblijf zelf was geweldig. Ontspannend zelfs. Want toch wel héél verbazingwekkend: ze sliepen uit! Tot na acht uur!Even op een rijtje: wat maakte onze vakantie bij Huttopia zo geslaagd:

- Het heet "kamperen" (wat Jackie fantastisch vindt) want je slaapt in een tent, maar je moet eigenlijk alleen je kleren inpakken. Al het noodzakelijke is aanwezig, zelfs bedlinnen en handdoeken.

- Ons "huisje", een "cahutte" genaamd, is een soort van blokhut met een tent er bovenop en heeft sanitair. Vinden wij toch wel een pluspunt. Je moet niet plannen wanneer je eens naar het toilet moet of wanneer je je handen wast.


foto huttopia.com

- De huisjes en tenten staan best ver van elkaar, dus je hebt weinig last van je buren. Volgens mij is het op een Huttopia-camping die volgeboekt is nog steeds relatief rustig.

- Er is een (verwarmd) buitenzwembad. Zeer aangenaam bij de tropische temperaturen die we er mochten meemaken.

foto huttopia.com
Jackie en Lucille en hun vakantievrienden

- Er is een restaurantje op de camping waar er behoorlijk lekkere pizza's en hamburgers gemaakt worden.

- Het is er heel mooi. Midden in het bos, en de accommodatie past mooi in de omgeving.

foto huttopia.com

- Er zitten blijkbaar géén muggen in de Périgord.

- Hoewel het een paar dagen bloedheet was, koelde het 's nachts behoorlijk af. Lekker fris slapen.

- Zoals gezegd: onze kinderen sliepen uit. (We kregen ze wel 's avonds niet vroeg naar bed, maar dat vinden we niet zo erg).

Kleine "nadelen":

- onze cahutte was een soort paalwoning in het midden van ruwe begroeiing van ondermeer doornstruiken. De meisjes speelden wel op het terras van ons huisje, maar konden er niet echt rondom spelen. Daar kunnen we wel rekening mee houden als we nog eens boeken: dan moeten we erop letten welk huisje we kiezen.

- er zijn twee speeltuintjes maar die zijn eigenlijk zelfs voor Jackie nog een beetje te uitdagend (en Jackie durft en kan op dat vlak best veel). Een peuterspeeltuintje zou heel welkom zijn. Met lage glijbaantjes, een zandbak, een paar van die wipfiguurtjes, een eenvoudig klauterparcours (maar vooral zo'n speeltuintje waar je als ouder op een bankje kan zitten terwijl je koters zich zelfstandig bezighouden, daar houd ik van).

- Het was te heet. Maar daar kan Huttopia niets aan doen natuurlijk. De grotten van Lascaux waren niet zo ver, die boden de nodige verkoeling op de warmste dag.


Ik denk dat we volgend jaar terug gaan. Voor wie wat avontuurlijker is dan wij: je kan ook een tent huren, of een staplaats, dan kom je met je eigen tent. En voor wie nog meer op comfort gesteld is: er zijn ook gewone houten huisjes, wat minder basic dan de cahutte.
(Voor wie het zich zou afvragen: neen, dit is geen gesponsorde post. Alles zelf betaald. Wel veel dank aan Joke en Hans voor de gouden tip!)

9 opmerkingen:

 1. Dit was EXACT wat wij lastminute nog zochten. Ik heb na het lezen van je blogje gisteren al mijn openstaande tabs met luxemburgse campings gesloten en we hebben Huttopia Senonches geboekt. Toch ook een cahutte.
  Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. man man, dat is nu wel kei spannend! Stel je voor dat dat voor jullie nu toch niet meevalt, wat een verantwoordelijkheid! Ik hoop dat het leuk wordt! Heel veel plezier alvast (en voor tips voor onderweg: zie mijn nieuwste blogje :-) ) - laat zeker weten wat je vond!

   Verwijderen
  2. en oh ja, niet alle cahuttes staan tussen de doornenstruiken. Er staan er ook gewoon op het gras. Dus een cahutte is zeker geen slecht idee!

   Verwijderen
 2. wij hadden in dordogne Indigo (huttopia)2 jaar terug ook een tent waar ze niet rond konden spelen, stella was 9 maanden begon te stappen toen en donderde dan van dat terras af..soms kan je je tent zelf uitkiezen..in ardeche ook al indigo gedaan, heel fijn! al is yelloh nog schoner en nog fijnere zwembaden enz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yelloh ziet er inderdaad ook echt wel heel tof uit. Moeten we ook eens uitpluizen. Duurder wel, niet?

   Verwijderen
 3. haha ik zie nu uw laatste zin zo grappig, ik schreef gisteren ook een blogpost over kamperen met dezelfde zin, zou niet willen dat men denkt dat ik dat gratis krijg :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ze mogen mij altijd bellen, ik wil gerust wel eens iets schrijven in ruil voor een weekske ;-)

   Verwijderen