Doorgaan naar hoofdcontent

Les vacances de Mademoiselle Fresita 2017: Huttopia!

Vorig jaar deden wij van staycation, want dat is superhip. We trokken wel naar het minimini-appartementje van mijn ouders in De Haan en beleefden daar - we moeten daar eerlijk in zijn - een nogal helse week. Ik vertelde er ook over. Kort samengevat: Jackie beleefde het hoogtepunt van haar peuterpuberteit en Lucille, toen net een jaar, zorgde voor slapeloze nachten die bovendien meestal rond 5u al afgelopen waren. In het dichtbevolkte appartementsgebouw bezorgden mijn lawaaierige kinderen mij heel wat stress.




Ik vond het dit jaar dus op zijn minst spannend, op vakantie gaan. Lucille slaapt inmiddels flink door maar is toch meestal rond zes uur wakker, en Jackie is nog steeds druk en luid. Op aanraden van enthousiaste vrienden huurden we een tent/huisje op een Huttopia-camping, die van Lanmary in de PĆ©rigord. En daar brachten wij de eerste week van juli door. Ik houd u niet langer in spanning: het was fantastisch.



Om te beginnen oversteeg de heenrit mijn stoutste dromen. Jackie en en Lucille gedroegen zich voorbeeldig. Dat was deels zo dankzij een gedegen voorbereiding van mijnentwege, (en de hulp van ervaringsdeskundigen) waarover ik het Ć©Ć©n dezer dagen nog uitgebreid wil hebben.

Maar ook ons verblijf zelf was geweldig. Ontspannend zelfs. Want toch wel hƩƩl verbazingwekkend: ze sliepen uit! Tot na acht uur!



Even op een rijtje: wat maakte onze vakantie bij Huttopia zo geslaagd:

- Het heet "kamperen" (wat Jackie fantastisch vindt) want je slaapt in een tent, maar je moet eigenlijk alleen je kleren inpakken. Al het noodzakelijke is aanwezig, zelfs bedlinnen en handdoeken.

- Ons "huisje", een "cahutte" genaamd, is een soort van blokhut met een tent er bovenop en heeft sanitair. Vinden wij toch wel een pluspunt. Je moet niet plannen wanneer je eens naar het toilet moet of wanneer je je handen wast.


foto huttopia.com

- De huisjes en tenten staan best ver van elkaar, dus je hebt weinig last van je buren. Volgens mij is het op een Huttopia-camping die volgeboekt is nog steeds relatief rustig.

- Er is een (verwarmd) buitenzwembad. Zeer aangenaam bij de tropische temperaturen die we er mochten meemaken.

foto huttopia.com
Jackie en Lucille en hun vakantievrienden

- Er is een restaurantje op de camping waar er behoorlijk lekkere pizza's en hamburgers gemaakt worden.

- Het is er heel mooi. Midden in het bos, en de accommodatie past mooi in de omgeving.

foto huttopia.com

- Er zitten blijkbaar gƩƩn muggen in de PƩrigord.

- Hoewel het een paar dagen bloedheet was, koelde het 's nachts behoorlijk af. Lekker fris slapen.

- Zoals gezegd: onze kinderen sliepen uit. (We kregen ze wel 's avonds niet vroeg naar bed, maar dat vinden we niet zo erg).

Kleine "nadelen":

- onze cahutte was een soort paalwoning in het midden van ruwe begroeiing van ondermeer doornstruiken. De meisjes speelden wel op het terras van ons huisje, maar konden er niet echt rondom spelen. Daar kunnen we wel rekening mee houden als we nog eens boeken: dan moeten we erop letten welk huisje we kiezen.

- er zijn twee speeltuintjes maar die zijn eigenlijk zelfs voor Jackie nog een beetje te uitdagend (en Jackie durft en kan op dat vlak best veel). Een peuterspeeltuintje zou heel welkom zijn. Met lage glijbaantjes, een zandbak, een paar van die wipfiguurtjes, een eenvoudig klauterparcours (maar vooral zo'n speeltuintje waar je als ouder op een bankje kan zitten terwijl je koters zich zelfstandig bezighouden, daar houd ik van).

- Het was te heet. Maar daar kan Huttopia niets aan doen natuurlijk. De grotten van Lascaux waren niet zo ver, die boden de nodige verkoeling op de warmste dag.


Ik denk dat we volgend jaar terug gaan. Voor wie wat avontuurlijker is dan wij: je kan ook een tent huren, of een staplaats, dan kom je met je eigen tent. En voor wie nog meer op comfort gesteld is: er zijn ook gewone houten huisjes, wat minder basic dan de cahutte.




(Voor wie het zich zou afvragen: neen, dit is geen gesponsorde post. Alles zelf betaald. Wel veel dank aan Joke en Hans voor de gouden tip!)

Reacties

  1. man man, dat is nu wel kei spannend! Stel je voor dat dat voor jullie nu toch niet meevalt, wat een verantwoordelijkheid! Ik hoop dat het leuk wordt! Heel veel plezier alvast (en voor tips voor onderweg: zie mijn nieuwste blogje :-) ) - laat zeker weten wat je vond!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en oh ja, niet alle cahuttes staan tussen de doornenstruiken. Er staan er ook gewoon op het gras. Dus een cahutte is zeker geen slecht idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wij hadden in dordogne Indigo (huttopia)2 jaar terug ook een tent waar ze niet rond konden spelen, stella was 9 maanden begon te stappen toen en donderde dan van dat terras af..soms kan je je tent zelf uitkiezen..in ardeche ook al indigo gedaan, heel fijn! al is yelloh nog schoner en nog fijnere zwembaden enz

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yelloh ziet er inderdaad ook echt wel heel tof uit. Moeten we ook eens uitpluizen. Duurder wel, niet?

      Verwijderen
  4. haha ik zie nu uw laatste zin zo grappig, ik schreef gisteren ook een blogpost over kamperen met dezelfde zin, zou niet willen dat men denkt dat ik dat gratis krijg :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ze mogen mij altijd bellen, ik wil gerust wel eens iets schrijven in ruil voor een weekske ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variĆ«ren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie