maandag 17 juli 2017

wat eten de Fresita's? weekmenu week 28

En daarmee ook het eerste weekmenu. Op verzoek, na een avondje op café met enkele vriendinnen. Toen ik zei dat wij eigenlijk maar heel zelden groenten-patatten-vlees eten. En ik het moeilijk vond om te zeggen wat wij dan wel zoal eten.

deze "chili sin bonen" stond een paar weken geleden op het menu

een overzicht van de voorbije week!


MAANDAG: bij oma / prefab groententaart
ik at op het werk, de meisjes bij mijn schoonouders en Johan ontdooide een groententaart van De Buurderij - die hebben we meestal in onze diepvries voor dit soort gelegenheden.

DINSDAG: krieltjes, bonen, tomaten, zalm
Ik ging oogsten in de moestuin van mijn papa! We aten kraakverse gebakken aardappelen, koude boontjes, tomaatjes, met zalm-uit-blik. Voor het dessert maakten we een avondwandelingetje naar Het IJskaffee.

WOENSDAG: pastabuffet
Lucille was jarig! De hele familie schoof aan voor een bescheiden pastabuffet. Een pastasalade met boontjes en feta, en eentje met zelfgerolde gehaktballetjes en mozzarella. Ik gebruikte volkorenpasta, tomaten en bonen uit de tuin van mijn papa en gehakt van Hoeveslagerij Ter Hees, gekocht via Boeren&Buren. Als dessert maakte mijn mama haar onvolprezen verjaardagstaart, met slagroom, verse frambozen, blauwe bessen en chocoladekoekjes! Feest!

DONDERDAG: restjesdag
Uiteraard was er nog pasta over. Restjesdag dus. En gazpacho uit een pak.

VRIJDAG: ratatouille met eieren
Ratatouille met 'shakshuka'-eieren, uit het fantastische boek "Super Eten voor Superkinderen". Of gewoon: Ratatouille met eieren. Zo hadden we dat nog nooit gegeten, best lekker. Courgettes uit de moestuin. En het is kermis in Diest, en iemand vertelde mij ze daar heerlijke aardbeien met chocolade verkopen, op een stokje. Dat werd dus het dessert. Onze kinderen waren grote fan.ZATERDAG: brandnetelsoep / sla, kerstomaten en kaaskroketten
Sla, kerstomaatjes en kaaskroketten van Kaaswinkel Kilani (die hele winkel is een aanrader voor kaasliefhebbers!). En oh ja: vooraf brandnetelsoep. Geïnspireerd door Otje (waarvan we tegenwoordig hier een beetje in de ban zijn) en het boekje "Kruidentocht" van Marjolein Holtkamp.ZONDAG: vegetarische stoofpot
Stoofpot van kikkererwten, tomaten en spinazie. Fresita-klassieker! Met een twist van meneer Fresita: met halloumi!


1 opmerking: