donderdag 27 juli 2017

Wat eten de Fresita's? Weekmenu week 29

Het wordt blijkbaar een vaste rubriek, dat weekmenu. We zullen zien hoe lang dat weer duurt, want trouwe lezers weten dat mijn discipline op dat vlak niet echt legendarisch is. Maar hier is hij dan, op donderdag, het weekmenu van vorige week (dat wat ik u vorige vrijdag al beloofde ja.)

Maar dus, ons weekmenu. Niet veel werk om neer te schrijven want er werd een paar keer buitenshuis gegeten.


maandag
Het is al zo ver. De mini's aten bij oma en opa, Johan en ik aten restjes.


dinsdag 

Zalmburgers met avocadospread.


foto chickslovefood.com

Recept op mijn favoriete rubriek van mijn favoriete kookblog. Slechts vijf ingrediënten, want wij houden het graag een beetje simpel.

woensdag
Jackie en Lucille logeerden en aten bij oma en opa (de andere dit keer), Johan en ik waren uitgenodigd op een feestje 'met hapjes'. Volwaardig avondeten wat ons betreft, want wij hebben vrienden die geweldig kunnen koken.

donderdag
Mijn papa's moestuin leverde snijbonen deze week. Ik vond online een recept voor snijbonen in de wok met cashewnoten. Ik deed er noedels, wat champignons en een spiegeleitje bij. Iedereen blij!


vrijdag / zaterdag / zondag
Dit weekend verzamelden enkele fijne foodtrucks op een steenworp van ons huis, voor het Baie Lekker Foodtruckfestival. Wij beklommen dus zo ongeveer voor elke maaltijd de trappen van de Citadel, om daar te gaan eten. Ondanks het niet zo geweldige weer.


Maar omdat de tuin van opa Raf ons heerlijke courgettes leverde, maakten we ook soep. Courgettesoep met pesto.


Uit dit fijne boek:


(al vaak handig gebleken in tijden van courgette-overvloed).

Hop, op naar de volgende week, de huidige eigenlijk, die bovendien op zijn einde loopt. En waarin er zo mogelijk nog minder gekookt wordt - want de kinderen zijn sinds gisteren op logement!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten