Doorgaan naar hoofdcontent

Wat eten de Fresita's? Weekmenu week 29

Het wordt blijkbaar een vaste rubriek, dat weekmenu. We zullen zien hoe lang dat weer duurt, want trouwe lezers weten dat mijn discipline op dat vlak niet echt legendarisch is. Maar hier is hij dan, op donderdag, het weekmenu van vorige week (dat wat ik u vorige vrijdag al beloofde ja.)

Maar dus, ons weekmenu. Niet veel werk om neer te schrijven want er werd een paar keer buitenshuis gegeten.


maandag
Het is al zo ver. De mini's aten bij oma en opa, Johan en ik aten restjes.


dinsdag 

Zalmburgers met avocadospread.


foto chickslovefood.com

Recept op mijn favoriete rubriek van mijn favoriete kookblog. Slechts vijf ingredi├źnten, want wij houden het graag een beetje simpel.

woensdag
Jackie en Lucille logeerden en aten bij oma en opa (de andere dit keer), Johan en ik waren uitgenodigd op een feestje 'met hapjes'. Volwaardig avondeten wat ons betreft, want wij hebben vrienden die geweldig kunnen koken.

donderdag
Mijn papa's moestuin leverde snijbonen deze week. Ik vond online een recept voor snijbonen in de wok met cashewnoten. Ik deed er noedels, wat champignons en een spiegeleitje bij. Iedereen blij!


vrijdag / zaterdag / zondag
Dit weekend verzamelden enkele fijne foodtrucks op een steenworp van ons huis, voor het Baie Lekker Foodtruckfestival. Wij beklommen dus zo ongeveer voor elke maaltijd de trappen van de Citadel, om daar te gaan eten. Ondanks het niet zo geweldige weer.


Maar omdat de tuin van opa Raf ons heerlijke courgettes leverde, maakten we ook soep. Courgettesoep met pesto.


Uit dit fijne boek:


(al vaak handig gebleken in tijden van courgette-overvloed).

Hop, op naar de volgende week, de huidige eigenlijk, die bovendien op zijn einde loopt. En waarin er zo mogelijk nog minder gekookt wordt - want de kinderen zijn sinds gisteren op logement!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fresita leest: "Ondine" van Jennifer Vrielinck

Het was alweer een paar weken geleden dat ik nog eens een roman had gelezen, maar voor  ons weekje op de camping aan het begin van de vakantie haalde ik "Ondine" van Jennifer Vrielinck in huis. De auteur en ik ontmoetten elkaar een tijdje geleden op Instagram, haar vrolijke feed doet me vaak glimlachen. En we werken blijkbaar (nog even) voor hetzelfde bedrijf. (Intussen ben ik er ook achter dat de vrolijkste auto op de parking - met bolletjesgordijntjes en leuke stickers - ook van haar is). Desalniettemin hebben we elkaar nog nooit in het echt ontmoet, toch niet bewust. Maar daar komt binnenkort verandering in, want wij gaan afspreken bij de koffiemachine op het werk. Als ik er dan aan denk neem ik mijn (inmiddels nogal beduimelde) exemplaar van haar prachtige debuutroman mee om dat te laten signeren :-)Ondine is de naam van een meisje dat opgroeit bij haar tante in een visserscaf├ę aan de Belgische kust, een paar decennia geleden. Ze is verknocht aan de zee, en het verhaal …

Fresita Bakt: Indian Summer Cake

Om te spreken van een echte Indian Summer is het weer me iets te wisselvallig, maar voor de Indian Summer Cake uit het mooie boek "The Plant Pharmacy" van Lisette Kreischer is dit het ideale moment.
Dit boek is niet alleen een kookboek maar ook een naslagwerk met "kruidenportretten," waar heel wat bij te leren is over allerlei kruiden en hun geneeskrachtige werking. Het is laagdrempelig, want veel van de beschreven planten staan gewoon in je eigen tuin of groeien in het wild. Iedereen kan ergens wel madeliefjes of paardenbloemen vinden, om maar iets te zeggen. Bij elk beschreven kruid staat een recept voor een een geneeskrachtig drankje of een lotion en verder in het boek vind je enkele recepten per seizoen. Gebak, maar ook slaatjes, warme dranken en warme gerechten. Alle recepten zijn veganistisch.

Gisteren bakte ik de Indian Summer Cake. Met bramen en tijm. Een heerlijke combinatie, en volgens de auteur vullen die twee elkaar ook goed aan qua geneeskracht. Wat d…

uit met de mini's: Restaurant De Markt in Oostende

Dat een restaurant kindvriendelijk is, is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is toch wel dat het eten er lekker is. En dat is allemaal het geval bij De Markt op het Wapenplein in Oostende, waar we toevallig terecht kwamen op een zaterdagmiddag in juli. Ons weekend aan zee verliep anders dan gepland doordat Jackie van een klimrek donderde en hierbij een complexe elleboogbreuk opliep. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis AZ Damiaan (ook een aanrader trouwens, maar ik hoop toch van harte dat het niet nodig is), werd geopereerd en moest twee nachten blijven. Het werd weer maar eens bewezen: onze oudste dochter is een kranige meid.


Vrijdag na de operatie kon ze de hele dag geen eten in haar maag houden en ook voor het ontbijt op zaterdagochtend was haar eetlust nog miniem (wat ik anderzijds volledig begrijp, wat is dat toch met dat ziekenhuisontbijt?) maar toen we zaterdagmiddag dus door Oostende city kuierden (even langs de Zara voor kleren die gemakkelijk aan te trekken zijn over zo&…