dinsdag 8 augustus 2017

Uit met de mini's: vissen en duikers kijken in Be-Mine

Het is geen namiddag-vullend uitje (maar er is bij Be-Mine nog wel meer te beleven), maar het snorkel- en duikcentrum Todi bezoeken is best wel indrukwekkend. Het is een gigantisch duikbassin met tropische vissen, waar je ook als niet-duiker je ogen de kost kan geven dankzij de raampjes. Die staan trouwens op verschillende hoogtes, dus iedereen kan gemakkelijk kijken.Ideaal dat je er ook echt lekker kan eten. Pascale Naessens is meter van het duikproject en drukte ook haar stempel op de kaart van de brasserie. Er staan enkele van haar gerechten op de kaart en dat is fijn. Ook in de brasserie zelf staat een mooi aquarium met mooie kleurrijke visjes en tijdens het wachten kan je de trappen op om naar de vissen en de duikers te gaan kijken. Prachtig om te zien.

Soms zwemmen er ook zeemeerminnen in het aquarium. Ik vind niet meteen terug wanneer dat gebeurt, maar ik denk dat mijn meisjes het helemaal te gek zouden vinden om dat te zien.


Be-mine is de mijnsite van Beringen. Het is de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen en uniek in Europa. De site wordt nu herbestemd als toeristisch-recreatief project. Naast het duikcentrum met brasserie is er ondermeer een klimcentrum, een winkelcentrum, een zwembad, het mijnmuseum en een woonzorgcentrum. Zeer indrukwekkend maar meer voor wat oudere kinderen is de Avonturenberg. Daar gaan we binnen een paar jaar nog eens naartoe.

2 opmerkingen:

  1. Wij maakten er een dagvullend programma van: Eerst muurklimmen in de naastgelegen klimhal. Je kan er gewoon binnenspringen en beginnen klimmen (let wel: je moet per kind iemand bijhebben om te ankeren). Vervolgens beklommen we de berg, wandelden naar beneden via de leuke ingerichte wandel/speelweg. Na het eten vertoefden we in het zwembad. Een leuk bad met voor ieder wat wils: peuterbad,mediumbad, wildwaterbaan, schuifaf en baantjesbad. We keerden moe maar voldaan weer naar huis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. super, gaan we zeker ook nog wel eens doen. Hou oud is je kindje / zijn je kindjes?

      Verwijderen