zondag 6 augustus 2017

wat eten de Fresita's? Weekmenu week 31

maandag: op restaurant
We zijn nog steeds aan zee. We wandelen naar een gemoedelijk eethuis met speeltuin waar onze kinderen dol zijn op de spaghetti. Wij volwassenen doen van "à la mer comme à la mer" en kiezen voor mosselen en garnaalkroketten.

dinsdag: mosselen / vegetarische stoofpot
Weer thuis! Om dat te vieren maakt Johan mosselen! Omdat ik dat heel lekker vind, vind ik het geen probleem om dat twee dagen na elkaar te eten. Bovendien maakt Johan de beste mosselsaus van de wereld. De kinderen en een toevallige vegetarische tafelgenoot doen zich te goed aan de kikkererwten-stoofpot met halloumi die mijn goddelijke huisman gisteren klaarmaakte.

Voor het dessert haalden we ieders favoriete taartje bij Stuckens.woensdag: tomatensoep / komkommer-courgettesoep / koude groenten met vis
oogstdag in de moestuin. Sla, boontjes, tomaten. We trekken een blikje vis open, we koken een paar eitjes en met een schepje mayonaise erbij is iedereen blij. Verder is er nog tomatensoep van oma en ik kook nog een verse pot soep met komkommers en courgettes.

donderdag: preiquiche / worstenbroodjes / cheesecake
Volk over de vloer! Mijn vriendinnen komen langs en dan mag er al eens wat moeite gedaan worden voor het avondeten. Geen sinecure als je wat in tijdsnood zit, er hangt een peuter aan je been en de kleuter wil absoluut helpen, maar ik slaag er toch in om een behoorlijk indrukwekkend maal in elkaar te boksen. Alles uit het prachtige bak- en kookboek Honey & Co. Ik vertelde het al. Quiche met prei en geitenkaas, worstenbroodjes erbij en als dessert cheesecake met witte en zwarte chocolade. Die worstenbroodjes staan eigenlijk bij het hoofdstuk over ontbijt (het is een kookboek met een mediterraanse inslag), maar ze deden hier goed dienst als bijgerecht.

vrijdag: krieltjes / chipolataworstjes / broccoli met kerstomaten
We gaan vandaag voor "gewoon" eten. Krieltjes, worstjes en broccoli met kerstomaten. De tomaatjes komen uit de tuin van opa, de rest kopen we biologisch. Een receptje uit het kookboek "Goedgekeurd door kinderen" van Colruyt. Voor dit specifieke recept heb je eigenlijk geen kookboek nodig, maar er staan wel nog enkele andere fijne ideeën in dat boek.zaterdag: restjes met veggie-burgers
We gingen visjes kijken bij Todi (Be-Mine) in Beringen en waren blij verrast over de kwaliteit van de brasserie. Blijkbaar is Pascale Naessens meter van het duikproject en er staan enkele gerechten naar haar recepten op de kaart. Ik kies een salade met quinoa, Johan kiest een gerecht met zalm. Allebei geweldig lekker. Onze dochters delen alweer een kinder-spaghetti. Dat was de lunch. Voor het avondeten haalt meneer Fresita een paar vegetarische burgers in huis voor bij de overschot van de groenten en patatjes van gisteren.


zondag: junkfood
Familiefeest! Officieel niet met eten, maar we doen ons tegoed aan hapjes, pannenkoeken, ijsjes en taart. Moeder en dochters hebben daarmee wel genoeg en kunnen achteraf zo naar bed. Voor Johan is het nog niet welletjes geweest en hij haalt nog een pizza. Deze dag categoriseren we als een "zwarte dag in ons streven naar een evenwichtig voedingspatroon". (Maar we hebben wel genoten)Geen opmerkingen:

Een reactie posten