Doorgaan naar hoofdcontent

uit met de mini's: De Winning in Lummen

Enigszins onverwacht bezoek op een zeldzaam droge vakantienamiddag bracht het lumineuze idee naar boven om een stapje in de wereld te gaan zetten. In de dierenwereld, eigenlijk. 

De Winning in Lummen is een sociale onderneming waar mensen aan het werk gezet worden die elders op de arbeidsmarkt moeilijk terecht kunnen. Er is ondermeer een landbouwbedrijf, een hoevewinkel en een eetcafé. 

We liepen op eigen houtje rond op de boerderij en kwamen - tot groot jolijt van klein en groot - enkele sympathieke neerhofbewoners tegen. We maakten een mooi wandelingetje over het erf en door de weiden en zagen kuikentjes en kippen, schapen, ezels, cavia's, koeien, paarden, een schattige pony en een stel ontzagwekkende trekpaarden. 








Achteraf aten we ijsjes en pannenkoeken in het eetcafé. Ik ben niet helemaal zeker maar volgens mij kan je hier ook gewoon een volwaardige maaltijd eten.


Zoals ik al zei kuierden wij een beetje op eigen initiatief rond, maar het feit dat wij iemand in ons gezelschap hadden die het bedrijf goed kent was daarbij wel handig. Op de website zie ik wel dat er, op afspraak, heel wat leuke dingen te beleven zijn op de kinderboerderij. Voor een rondleiding met de boer en een ritje met paard en kar gaan wij in het voorjaar nog eens terug denk ik.

Een aanrader! Geen namiddagvullend programma, maar in combinatie met een hapje en een drankje in het eetcafé ben je hier toch wel een paar uur zoet.



De Winning in Lummen ligt bij OC Sint-Ferdinand, Sint-Ferdinandstraat 1. Het eetcafé is elke werkdag open van 9u tot 17u, ook tijdens de schoolvakanties. Niet op zaterdag blijkbaar, wat wel jammer is. Dezelfde uren gelden voor de hoevewinkel. 


Reacties

  1. lieve Mademoiselle Fresita, dank je wel voor je leuke recensie! Altijd leuk om te lezen dat bezoekers, jong en oud, zich amuseren op onze boerderij en hun buikje rond kunnen eten :-) Het is inderdaad mogelijk om een begeleid bezoek te brengen aan onze boerderij of om een huifkartocht te maken met onze imposante trekpaarden. In het eetcafé kan je elke werkdag terecht voor een snack (soep van de dag, pannenkoeken, spaghetti, croque monsieur ...) maar ook frietjes met stoofvlees staan op het menu ... Breng ons zeker in de zomer ook nog een keer een bezoekje! Onze zelfgemaakte ijsjes met lekkere melk van onze eigen biokoeien zijn immers een echte aanrader! Thanks Mademoiselle Fresita :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. met veel plezier komen wij nog eens terug! Dankjewel voor je reactie Cindy!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De Fresita's testen uit: kant-en-klaar-maaltijden van Pascale Naessens

Zonder zever: kant-en-klaar eten, dat komt hier eigenlijk zelden in huis. Maar als Pascale Naessens kant-en-klaar-schoteltjes lanceert, dan word ik wel heel nieuwsgierig. Hoe rijmt Pascale Naessen kant-en-klaar met haar hoge eisen voor versheid, zonder bewaarmiddelen... zou dat dan nog lekker zijn?





Ik mocht bij Delhaize enkele schoteltjes gaan halen die wij hier thuis aan strenge proeven onderwierpen.

Omdat ik het oordeel van mijn dochters over eten niet echt altijd even serieus kan nemen, nodigde ik een andere kritische proever uit.




Wat stond er op het menu:


"Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa" en "Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus".






Beide gerechten doorstonden de test glansrijk. Eenvoudig op te warmen in de microgolf en de kommen kunnen zelfs in een gewone oven. Wat ons beiden aangenaam verraste, was de knapperigheid van de groenten. Ik zeg het: het is al lang geleden dat ik nog een kant-en-klare maaltijd at, ma…

Fresita voedt op: het continuüm concept

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik stap voor stap in contact met een manier van omgaan met jonge kinderen die gebaseerd is op een principe dat “het continuüm concept” wordt genoemd. Mijn vroedvrouwen overtuigden me van het belang van zo natuurlijk mogelijk bevallen, van borstvoeding, van draagdoeken en van samen slapen. Allemaal gewoontes die instinctief heel juist aanvoelden. Ze spraken mijn innerlijke blootvoetse hippie aan (die trouwens nooit echt ver weg is) maar ik zag niet meteen een verband tussen die verschillende dingen.


Tot Sarah Timmermans me “het continuüm concept” leerde kennen. En dat concept is eigenlijk de logica zelve. Het is erop gericht om voor een baby de overgang tussen het leven binnen de baarmoeder naar erbuiten zo zacht mogelijk te laten verlopen. Om het continuüm te respecteren. Beeld je eens in hoe groot de schok moet zijn voor heel wat westerse baby’s. Na maandenlang ronddobberen in heerlijk warm water, met een constante toevoer van eten en drank, besc…

Wat eten de Fresita's: weekmenu week 1 - 2018

maandag: erwtensoep met worst en spek / slagroomtaart / Fabiolaschotel
Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingezet aan tafel bij de mama. Met een stevige soep en oldskool dessertjes: een dikke vette slagroomtaart en een Fabiolaschotel. Dat laatste is rijstpap met fruit, een klassieker waarop de buurvrouw ons bij elke festiviteit trakteert.



dinsdag: quiche met broccoli en prei / soep met brood 
We krijgen impulsieve gasten over de vloer die besluiten bij ons te lunchen. Ze brengen wat ingrediënten mee, en met wat wij nog in huis hebben kunnen we een quiche in elkaar boxen. Op de wijze van Alain Provist.

woensdag: kikkererwten met gebakken knolselder en boerenkool
Als detox voor de kerstdagen is een weekje Pascale Naessens geen slecht idee. Het boek Puur Pascale 2 bewijst dienst deze week. Een heerlijke schotel, een stuk halloumi erbij maakt het af.

donderdag: oosterse wokschotel met spruiten en scampi 
Alweer Pascale. Het is heerlijk. Bovendien eten onze meisjes bij oma, dus kunnen wij nog…