donderdag 4 januari 2018

uit met de mini's: De Winning in Lummen

Enigszins onverwacht bezoek op een zeldzaam droge vakantienamiddag bracht het lumineuze idee naar boven om een stapje in de wereld te gaan zetten. In de dierenwereld, eigenlijk. 

De Winning in Lummen is een sociale onderneming waar mensen aan het werk gezet worden die elders op de arbeidsmarkt moeilijk terecht kunnen. Er is ondermeer een landbouwbedrijf, een hoevewinkel en een eetcafé. 

We liepen op eigen houtje rond op de boerderij en kwamen - tot groot jolijt van klein en groot - enkele sympathieke neerhofbewoners tegen. We maakten een mooi wandelingetje over het erf en door de weiden en zagen kuikentjes en kippen, schapen, ezels, cavia's, koeien, paarden, een schattige pony en een stel ontzagwekkende trekpaarden. 
Achteraf aten we ijsjes en pannenkoeken in het eetcafé. Ik ben niet helemaal zeker maar volgens mij kan je hier ook gewoon een volwaardige maaltijd eten.


Zoals ik al zei kuierden wij een beetje op eigen initiatief rond, maar het feit dat wij iemand in ons gezelschap hadden die het bedrijf goed kent was daarbij wel handig. Op de website zie ik wel dat er, op afspraak, heel wat leuke dingen te beleven zijn op de kinderboerderij. Voor een rondleiding met de boer en een ritje met paard en kar gaan wij in het voorjaar nog eens terug denk ik.

Een aanrader! Geen namiddagvullend programma, maar in combinatie met een hapje en een drankje in het eetcafé ben je hier toch wel een paar uur zoet.De Winning in Lummen ligt bij OC Sint-Ferdinand, Sint-Ferdinandstraat 1. Het eetcafé is elke werkdag open van 9u tot 17u, ook tijdens de schoolvakanties. Niet op zaterdag blijkbaar, wat wel jammer is. Dezelfde uren gelden voor de hoevewinkel. 


2 opmerkingen:

  1. lieve Mademoiselle Fresita, dank je wel voor je leuke recensie! Altijd leuk om te lezen dat bezoekers, jong en oud, zich amuseren op onze boerderij en hun buikje rond kunnen eten :-) Het is inderdaad mogelijk om een begeleid bezoek te brengen aan onze boerderij of om een huifkartocht te maken met onze imposante trekpaarden. In het eetcafé kan je elke werkdag terecht voor een snack (soep van de dag, pannenkoeken, spaghetti, croque monsieur ...) maar ook frietjes met stoofvlees staan op het menu ... Breng ons zeker in de zomer ook nog een keer een bezoekje! Onze zelfgemaakte ijsjes met lekkere melk van onze eigen biokoeien zijn immers een echte aanrader! Thanks Mademoiselle Fresita :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. met veel plezier komen wij nog eens terug! Dankjewel voor je reactie Cindy!

      Verwijderen