Doorgaan naar hoofdcontent

uit met de mini's: De Winning in Lummen

Enigszins onverwacht bezoek op een zeldzaam droge vakantienamiddag bracht het lumineuze idee naar boven om een stapje in de wereld te gaan zetten. In de dierenwereld, eigenlijk. 

De Winning in Lummen is een sociale onderneming waar mensen aan het werk gezet worden die elders op de arbeidsmarkt moeilijk terecht kunnen. Er is ondermeer een landbouwbedrijf, een hoevewinkel en een eetcafé. 

We liepen op eigen houtje rond op de boerderij en kwamen - tot groot jolijt van klein en groot - enkele sympathieke neerhofbewoners tegen. We maakten een mooi wandelingetje over het erf en door de weiden en zagen kuikentjes en kippen, schapen, ezels, cavia's, koeien, paarden, een schattige pony en een stel ontzagwekkende trekpaarden. 








Achteraf aten we ijsjes en pannenkoeken in het eetcafé. Ik ben niet helemaal zeker maar volgens mij kan je hier ook gewoon een volwaardige maaltijd eten.


Zoals ik al zei kuierden wij een beetje op eigen initiatief rond, maar het feit dat wij iemand in ons gezelschap hadden die het bedrijf goed kent was daarbij wel handig. Op de website zie ik wel dat er, op afspraak, heel wat leuke dingen te beleven zijn op de kinderboerderij. Voor een rondleiding met de boer en een ritje met paard en kar gaan wij in het voorjaar nog eens terug denk ik.

Een aanrader! Geen namiddagvullend programma, maar in combinatie met een hapje en een drankje in het eetcafé ben je hier toch wel een paar uur zoet.



De Winning in Lummen ligt bij OC Sint-Ferdinand, Sint-Ferdinandstraat 1. Het eetcafé is elke werkdag open van 9u tot 17u, ook tijdens de schoolvakanties. Niet op zaterdag blijkbaar, wat wel jammer is. Dezelfde uren gelden voor de hoevewinkel. 


Reacties

  1. lieve Mademoiselle Fresita, dank je wel voor je leuke recensie! Altijd leuk om te lezen dat bezoekers, jong en oud, zich amuseren op onze boerderij en hun buikje rond kunnen eten :-) Het is inderdaad mogelijk om een begeleid bezoek te brengen aan onze boerderij of om een huifkartocht te maken met onze imposante trekpaarden. In het eetcafé kan je elke werkdag terecht voor een snack (soep van de dag, pannenkoeken, spaghetti, croque monsieur ...) maar ook frietjes met stoofvlees staan op het menu ... Breng ons zeker in de zomer ook nog een keer een bezoekje! Onze zelfgemaakte ijsjes met lekkere melk van onze eigen biokoeien zijn immers een echte aanrader! Thanks Mademoiselle Fresita :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. met veel plezier komen wij nog eens terug! Dankjewel voor je reactie Cindy!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie