dinsdag 2 november 2010

kaastaart en spionnen in de soep

Dat laatste lust Marthe blijkbaar niet. Ze is bijna vijf en ontsproten aan mijn broer en zijn vrouw. La pomme de mon oeuil, samen met haar broertje Nisse. Mijnheer Fresita en ik brachten het verlengde weekend door bij mijn scheppers thuis en dat was best gezellig. Met voorbedachten rade géén werk meegenomen, en zodoende verplicht de hele dag te lezen. Very nice. Lekker eten bij de schoonouders, met als dessert kaastaart die - echt waar - een beetje lijkt op die van Françoise! 's Avonds dansen op een feestje in ons stamcafé - waar mijn mijnheer de plaatjes draaide - en maandag brunch met de hele familie. De legendarische vissoep van de papa - maar er zaten dus "spionnen" in, tot grote spijt van Marthe.


Kaastaart met speculaas
Ingrediënten: 200 gr speculaas (verkruimeld), 80 gr boter, 400 gr verse kaas (Philadelphia), 400 gr magere platte kaas, 200 gr suiker, 2 eierdooiers, 2 tot sneeuw klopte eiwitten, een snuifje vanillesuiker.

Meng de speculaas en de boter en doe in een bakvorm. Bak in voorverwarmde oven op 180° gedurende 15 minuten.

Meng de overige ingrediënten (geklopte eiwitten het laatst) en giet het mengsel op de speculaasbodem. Bak 45 minuten op 180°.

Laat 4 uur opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten