donderdag 25 november 2010

zo van die winterdagen

Door onregelmatige werkuren en lange werkdagen, heb ik vaak vrije dagen door de week en dat is toch wel heel plezant. Vandaag was er zo eentje, en 't was een voltreffer. De stik-sweatshop draaide op volle toeren, met zeer bevredigend resultaat. Op het programma stonden vooral vlaggenlijntjes, eentje om cadeau te doen, twee op bestelling. Die laatste twee moeten morgen nog verder afgewerkt worden, maar van één ervan mogen voorlopig nog geen foto's gepubliceerd worden - baby in kwestie moet nog geboren worden, vandaar. Maar degene die af is, laat ik wel heel graag zien, omdat ik er zelf zo opgetogen over ben:

Mirte is de nieuwbakken dochter van een collega. Haar geboortekaartje zag er net zo uit als de vlaggetjes, met dezelfde kleuren en ook met schildpadjes. Inspiratie troef dus, en ik ben echt content met het resultaat. Hopelijk Mirte en haar ouders ook, maar als ze het geboortekaartje mooi vinden - wat toch wel te verwachten valt - kunnen ze haast niet anders dan dit leuk vinden. Morgen gaat het de post op!

Andere leuke dingen vandaag:
- op strooptocht naar Les Tissus du Chien Vert (wat heerlijk om zo'n goudmijn op wandelafstand te hebben!) - van de buit of van wat er van de buit gemaakt wordt, krijgt u later nog foto's te zien.

- Een tijdje geleden stond er een wedstrijd in een weekblad, waarmee je een rondleiding in de boetiek en het atelier van ontwerpster Conni Kaminski kon winnen. Gejuich achter deze computer toen ik bleek gewonnen te hebben, en terecht. Samen met een handvol andere uitverkorenen mochten we samen met Conni Kaminski zelf rondkijken in haar atelier, en vertelde ze hoe ze werkt. Zeer leerrijk, en bovendien mochten we ook shoppen met korting! Wootwoot, Mademoiselle heeft een nieuwe jurk en zal ze later graag aan u laten zien. 

- Huisvlijt: mademoiselle bakte een ordinaire appelcake. Hoewel er niets ordinair is aan de creatie van zulks heerlijks met zulke eenvoudige ingrediënten. Ik maakte er zowaar een plaatje van:

En u ziet het meteen ook: mijn naslagwerk voor de betere patisserie... In die hippe kook-, lees-, kijk- en kwijlboeken die mijn boekenrek bevolken staat dat dus niet hè, een appelcake. Tenzij eentje met peper of sinaasappelschil of zure room of andere trendy bestanddelen. Om maar iets te zeggen.

3 opmerkingen:

  1. Dat kinderkookboek is nen bijbel. Echt superdingetjes die erin staan en zo simpel te maken, maar overheeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een klein bijbelke, maar toch. Ik kreeg hem toen ik een jaar of tien was, en grijp er echt nog wel af en toe naar terug - ook wel omdat ik gewoon niet onthoud hoe je appelcake of pannenkoeken maakt.

    BeantwoordenVerwijderen