Doorgaan naar hoofdcontent

witloofsoep en een filmpje over liefde en chocolade



Bovenstaand de trailer van alweer een zeer schone film, alweer gezien in de zeer schone cinema Aventure in Brussel. Bij deze een warme oproep aan liefhebbers van mooie, verzorgde, nostalgische cinema's: ga naar Aventure! We weten allemaal wat er met veel te veel prachtige filmzaaltjes gebeurd is de laatste tijd, wat zou het jammer zijn als ook deze parel ten onder gaat. En ze hebben nog zo hun best gedaan, kijk hieronder maar (sorry voor de reclame bij het begin van het filmpje, ik wou dat ik kon zeggen dat ik daarvoor betaald werd, maar helaas...)


Brusselse Cinema Aventure in een nieuw jasje gestoken
envoyé par tvbrussel. - Regardez des web séries et des films.

Zalige film trouwens, en nu heb ik het weer over het bovenste clipje: Les Emotifs Anonymes - met de sublieme Benoît Poelvoorde. Zowel meneer als mademoiselle Fresita waren uitermate opgetogen over een heerlijk avondje film na een lange werkdag, met daartussen zelfs nog verse witloofsoep met garnalen, zelfgemaakt astemblieft! Niets zo eenvoudig klaar te maken als dat, zelfs een boke met kaas is moeilijker (tenminste als het over kaas gaat waarvan de korstjes moeten gesneden worden. Of kaas in schellekes die keihard aan elkaar kleven en veel gepruts vereisen). En precies daarom: het recept van de dag!

witloofsoep
men neme een hoop witloof (bijvoorbeeld acht stronkjes) en anderhalve liter bouillon (liefst van kip maar vegetarische bouillon kan natuurlijk ook voor de nobelere zielen onder ons). Witloof schoonmaken en grof snijden, aanstoven in een flinke homp boter (of iets plantaardigs uiteraard), overgieten met de bouillon, kruiden met flink wat nootmuskaat en een half uurtje laten pruttelen op een middelmatig vuur. Goed mixen en opdienen. Zeer chique: leg een schep verse grijze garnalen in elk soepbord en giet daar de soep over. Smullen maar! (mag nog bijgekruid worden met peper en zout maar dat is een beetje afhankelijk van je eigen voorkeur en de smaak van de witloof.)

Morgen naaien. Voor Loe die pas geboren is en voor Warre die een feestje geeft omdat hij gedoopt wordt. schaapwel!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe maak je een vilten verjaardagskroon?

wie niet wil knutselen maar deze kroon wil kopen, scrollt meteen door naar onderaan dit bericht! wat heb je nodig? - een paar stukken dikke vilt (een paar milimiter dik) - een naaimachine of een naald met kleurig naaigaren (bijpassend of net contrasterend) - een stukje elastiek van 1,5 cm breed en ongeveer 10 cm lang, liefst zwart of een leuke kleur - een paar cm velcro - een stukje dunne vilt of vilten cijfers (bijvoorbeeld die van Artemio ) - een stofschaar waar vind je dat? De meeste benodigdheden vind je bij Veritas  of bij de meeste naaiwinkels. De laatste keer dat ik bij Veritas was vond ik er geen dikke vilt. Die vond ik wel bij De Banier .  hoe maak je dat? 1) Ik maakte de verjaardagskroon naar dit patroon  (je kan helemaal deze handleiding volgen maar ik heb hem een beetje aangepast.) Voor het hoofd van een eenjarige blijkt het wel een beetje groot: je knipt dus best een centimeter of twee van patroondeel 2 af. Print het patroon af zo

Tiny en Cacao

Net als veel vrouwen van mijn leeftijd en veel ouder en veel jonger heb ik een beetje een zwak voor Tiny. Van de boekjes. Hoewel ik absoluut meer respect heb voor vrijgevochten jongedames zoals Pippi Langkous en Madelief (wie de verhalen van deze laatste wildebras nog niet kent: rep je naar de bib of naar de kleine, onafhankelijke boekhandel. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Een paar van mijn favoriete babysitkinders, die intussen al dingen doen als samenwonen met hun lief en afgestudeerd zijn, spreken er nog over: die urenlange voorleessessies in het grote bed waarbij de heerlijke humor van Guus Kuijer ons menig slappe lach bezorgde). Maar dus Tiny. Dat is een ander verhaal. Tiny heeft nooit een grote mond, doet niets wat niet mag en haar kleren zijn altijd smetteloos (en prachtig). Je kan haar hoogstens verwijten dat ze zich een klein beetje ouder voordoet dan ze is (zo legt ze in "Tiny in de tuin" samen met haar broertje een volledige tuin aan, waarbij ze bomen plant

Fresita bakt: Bananenbroodpudding met chocolade

Broodpudding met chocolade en banaan, wat ons betreft veel lekkerder dan de klassieke versie.  Broodpudding: geen beauty, maar wel lekker, en past helemaal binnen een zero waste leven! Regelmatig maken wij hier een broodpudding om restjes oud brood op te werken. We variëren wel eens met het recept en ik doe er wel eens stukjes appel of gekonfijte gember in. Dit keer besefte ik toen ik al bezig was met het brood te breken, dat er geen melk in huis was. Wel een pak chocolademelk. En omdat appels mij niet lekker lijken bij chocolademelk, besloot ik er een banaan in te doen. Ten slotte roerde ik er nog wat stukjes chocolade (ik gebruikte chocolade centen die hier nog lagen van de sint) doorheen, want alles wordt lekkerder met meer chocolade.  Bananenbroodpudding met chocolade Benodigdheden 300 g oud brood en eventueel koekjes 2 kopjes chocolademelk 5 geklutste eieren 2 bananen 1 eetlepel poeder voor vanillepudding een handvol kleine stukjes chocolade bakvorm bakpapie