dinsdag 28 december 2010

witloofsoep en een filmpje over liefde en chocoladeBovenstaand de trailer van alweer een zeer schone film, alweer gezien in de zeer schone cinema Aventure in Brussel. Bij deze een warme oproep aan liefhebbers van mooie, verzorgde, nostalgische cinema's: ga naar Aventure! We weten allemaal wat er met veel te veel prachtige filmzaaltjes gebeurd is de laatste tijd, wat zou het jammer zijn als ook deze parel ten onder gaat. En ze hebben nog zo hun best gedaan, kijk hieronder maar (sorry voor de reclame bij het begin van het filmpje, ik wou dat ik kon zeggen dat ik daarvoor betaald werd, maar helaas...)


Brusselse Cinema Aventure in een nieuw jasje gestoken
envoyé par tvbrussel. - Regardez des web séries et des films.

Zalige film trouwens, en nu heb ik het weer over het bovenste clipje: Les Emotifs Anonymes - met de sublieme Benoît Poelvoorde. Zowel meneer als mademoiselle Fresita waren uitermate opgetogen over een heerlijk avondje film na een lange werkdag, met daartussen zelfs nog verse witloofsoep met garnalen, zelfgemaakt astemblieft! Niets zo eenvoudig klaar te maken als dat, zelfs een boke met kaas is moeilijker (tenminste als het over kaas gaat waarvan de korstjes moeten gesneden worden. Of kaas in schellekes die keihard aan elkaar kleven en veel gepruts vereisen). En precies daarom: het recept van de dag!

witloofsoep
men neme een hoop witloof (bijvoorbeeld acht stronkjes) en anderhalve liter bouillon (liefst van kip maar vegetarische bouillon kan natuurlijk ook voor de nobelere zielen onder ons). Witloof schoonmaken en grof snijden, aanstoven in een flinke homp boter (of iets plantaardigs uiteraard), overgieten met de bouillon, kruiden met flink wat nootmuskaat en een half uurtje laten pruttelen op een middelmatig vuur. Goed mixen en opdienen. Zeer chique: leg een schep verse grijze garnalen in elk soepbord en giet daar de soep over. Smullen maar! (mag nog bijgekruid worden met peper en zout maar dat is een beetje afhankelijk van je eigen voorkeur en de smaak van de witloof.)

Morgen naaien. Voor Loe die pas geboren is en voor Warre die een feestje geeft omdat hij gedoopt wordt. schaapwel!

1 opmerking: