zondag 3 april 2011

als je 't mij vraagt

Scouts! absoluut! Dat werd mij deels door de strot geramd door mijn broers maar ik heb er nooit spijt van gehad. Maar als ik moet kiezen tussen de Banier en de Scoutsshop (daar ben ik precies al lang niet meer geweest, Hopper???), dan steek ik wel over. Ik ben dan ook meer een knutselaar dan een kampeerder geworden.

Intussen ben ik groot en is chiro niet meer uitsluitend cacao of afgelekte frisco. Eigenlijk kan mij dat allemaal niet meer zoveel schelen, ik ben zelf te groot en heb nog geen kinderen, laat staan kinderen op jeugdbewegingsgerechtigde leeftijd. Ik werk zelfs bijna dagelijks samen met een nogal enthousiaste chiro-madam, en met veel plezier. En als die chiromadam haar chirovrienden zich voortplanten, dan help ik haar graag met gepaste cadeautjes:Toile-cirée uit de banier, echt tof. Geen geweldige kwaliteit, het is zelfs eigenlijk niet echt toile-cirée want veel toile is er niet aan. Cirée vooral dus. Vellen stevig plastic, laat het ons daar op houden. Maar gevoerd met mooie donkerblauwe jeans (die mij bovendien doet denken aan die retro-chirojurkjes uit mijn jonge tijd) moet het de baby wel aankunnen denk ik.

2 opmerkingen:

  1. Haha, ik heb hier ook een echte scoutszoon en een dochter met supertoffe chirovriendinnen.
    Het is een leuk cadeautje geworden en al is de kwaliteit wat minder, zo een kindje groeit toch snel ;D. Het oogt in ieder geval heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaat geweldig in de smaak vallen, als je 't deze (ex)chiromeid vraagt!

    BeantwoordenVerwijderen