woensdag 24 augustus 2011

gestoef

dat mag al eens: stoefen met de dingen waarop je trots bent. (is dat niet een beetje het idee van dit hele blog-gedoe?).

Bij deze: ik had het al eens over een tweeling die geboren ging worden. 't Is gebeurd: mijn collega is de trotse peter van...


Mias, en Mias heeft ook een tweelingbroertje en die heet Janos. De slinger van Janos is ongeveer dezelfde - maar dan met een andere naam, inderdaad. De vlaggetjes waren pas een paar uur voor de jongens het licht zagen volledig klaar. Ik had dan ook mijn best gedaan met het nodige handwerk en al. Ik had al een preview van het geboortekaartje mogen zien en daarop stonden olijke vogels en mooie bloemen - die komen mooi terug op de vlaggetjes. In vilt. Met de hand. En af en toe per ongeluk een vogel aan de achterkant van de vlag - die moest er dan weer helemaal af en op de voorkant gezet worden. Of de vlag omgedraaid, dat heb ik ook geprobeerd. Niet simpel: biais met een kleine steek vastgemaakt aan jeans - dat torn je niet zomaar los. Ten slotte was er nog een weerspannig vogelkuiken dat hardnekkig de verkeerde kant opkijkt. Het was de bedoeling dat alle vogels in de richting van de naam keken, maar er zit een wringerke tussen. Ik heb besloten om het maar zo te laten. 't Was een heksentoer maar ik ben blij met het resultaat. Alleen de foto's zijn weer eens niet wat het moet zijn. Van de slinger van Janos is er zelfs geen enkele foto gelukt. Steek het maar op het algemene gebrek aan zonlicht in deze tijden.

toch nog een paar leuke vogels:en een bloemeke


Pfff. Ik zou dringend eens de handleiding van die kodak moeten lezen denk ik. Ik zou denken dat, als ik op het knoppeke met het bloemeke duw, dat ik dan een schone foto van een bloemeke zou moeten kunnen trekken. Scherp bijvoorbeeld. Maar niks daarvan!

Soît, een mens kan niet alles kunnen. Gelukkig kan ik nog een beetje naaien, vooral met de hulp van Miek:

een jurkje voor Marthe (dat kind wordt echt te hard verwend tegenwoordig...)en een A-lijnrokje voor mezelve, passend bij het halterjurkje van Marthe dat ik een tijdje geleden maakte.Wat zullen wij er samen mooi uitzien!

Gisteren dus een Gemaakt-marathon gehouden - nu ja: een sessie A-lijnjurkje voor kinderen in de namiddag, en 's avonds een A-lijnrokje voor dames. Voor herhaling vatbaar!


5 opmerkingen:

 1. Oh, zo plezant allemaal! Die slinger is echt wel enorm schoon geworden, 't is duidelijk dat daar veel tijd en werk in gekropen is! Terecht om dit alles te bestoefen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo schoon seg! Maar wat moet ik nu nog maken voor die kinders?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zal 't u zeggen kapucijnaap: als ik u was zou ik me voor een kado laten inspireren door de doopsuiker: ga op zoek naar een wit en een zwart bodyke (vind je dat ergens, een zwart bodyke?) en zwarte en witte flockfolie en strijk er van die spookjes op. Ik had nog iets dergelijks in gedachten voor de vlaggen maar ben dan toch maar voor de arbeidsintensievere vogels gegaan. Succes en laat ons maar zien wat het geworden is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo tof om een echt antwoord te krijgen op een retorische vraag! Ik heb de doopsuiker nog niet gezien, maar het klinkt als een zeer goed plan - waarvoor dank!!! Ik was gisteren ook al aan iets begonnen, maar heb daarvoor alvast de stof verkeerd geknipt, dus een plan B is geen overbodige luxe :) Danku danku danku!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Retorische vragen, daar doe ik niet aan mee hè. Ik ben benieuwd wat het wordt!

  BeantwoordenVerwijderen