zaterdag 27 augustus 2011

jazz 'n' boobs (o)(o)

Onder het motto: als ge 'tetten' in uw titel zet zullen er misschien wat meer mensen op je blog terechtkomen ofzo... Maar 't gaat ook echt even over borsten hier. Ik volgde vandaag namelijk mijn laatste workshop bij Kaat Tilley, en het thema was 'vintage'. Een zijsprongetje van deze workshop: Kaat verleent haar medewerking aan een mooi project ten voordele van borstkankerpreventie. In het kader hiervan mochten cursisten een tweedehands-beha naar believen pimpen. Die beha's worden dan later geveild voor het goede doel.

bij deze:


misschien komen er later nog betere foto's aan - maar geloof mij: 't was geslaagd. Een simpele zwarte beha omgetoverd tot een frivool dingetje met roze pomponnetjes en franjes. Een beetje burlesque vond ik zelf. Gemaakt met iemand in mijn hart die borstkanker van heel dichtbij leerde kennen - en die een zwak heeft voor alles wat roze is. Blij dat ik mijn steentje kon bijdragen, hopelijk wordt er iemand blij van en wie weet - heeft iemand er wel een centje voor over. Maar daarvoor moet je dus in Lebbeke zijn. 

Tot zover de tetten dus. Want ik zou het ook nog over jazz hebben. Een tiental jaar geleden zat ik met een vriendin in de mooie zaal van de Bijloke in Gent voor een optreden van een groepje waarvoor ik tickets gewonnen had. Ik weet niet meer wat het was, maar 't was niet zo goed. Het voorprogramma daarentegen, dàt was wel de moeite. Dat, dames en heren, was Jef Neve. Sindsdien dook zijn naam vaker en vaker overal op - en tijdens de paar jaren dat ik mij amuseerde en centjes bijverdiende als promo-meisje bij Klara, had ik regelmatig het genoegen in zijn buurt te mogen vertoeven en hem aan het werk te zien en horen. Jef Neve is een groot talent en als hij met zijn twee vrienden van het trio dan besluit om in het bos in Diest te gaan optreden - dan kan ik niet anders dan hem daar naartoe volgen. En 't was de moeite. Die muziek in dat feeërieke kader, dat kan niet anders dan magisch zijn. 


En het was magisch. Hopelijk vindt Geert Brams het niet erg dat ik een foto van hem leen. 2 opmerkingen:

  1. Aha, in dat geval: 7 september concert van Jef Neve in de Werft in Geel ten voordele van onze school. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen