zondag 8 januari 2012

beregoed weekend

't Was goed ingezet het weekend, dat vertelde ik al. Maar 't werd nog beter. Zaterdag mocht ik enkele Fienen met kinderen vergezellen voor een date met de Kapitein. Manmanman wat een feest. Daarna even naar Manneke Pis want de kinderen in kwestie hadden die nog niet gezien. Al bij al een tegenvaller, maar ik had ze gewaarschuwd. De aandacht was ook snel verschoven van 't Manneke naar de wafelverkoper er tegenover. Wafels met bergen slagroom en Nutella, dat is niet gemakkelijk om op straat te eten. Zeker niet als je vijf jaar bent. Maar ik zag iemand van een eind in de dertig toch ook nog veel moeite hebben om dat op elegante wijze klaar te spelen. Daarna nog een koffietje in den EXKi. Daar ben ik nu blij voor, dat er nu ook eentje dichtbij is. Vroeger was er de Fortisbank, en daar heb ik niet zoveel boodschap aan.

's Avonds mocht ik trouwens nog meer de hort op met een Fien. Ze had kaartjes voor de Avant Première van Tot Altijd. Over euthanasie. En over MS. Op het recht op waardig sterven, maar vooral op niet onwaardig leven - over vriendschap. Ne schone film. Echt waar. Een beetje moeten wenen. Iedereen daar eigenlijk.

Vriendschap, cultuur, familie en lekker eten. Dat zijn de weekends hè. Zo moeten ze zijn. Ah, en wat mij nog meer plezier verschafte dit weekend - maar u bent het vast al zelf tegengekomen ergens op het net - want het is een hit me dunkt, dit filmpje:


Zaaaalig toch? Ik word er helemaal blij van. Helemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten