vrijdag 24 februari 2012

zo zot als een deur

Dat is ze gewoon, Sharon Jones. Compleet knettergek - en barstend van het talent. Net als haar supergroovyfunky band The Dap Kings. Die vind ik bijna nog beter dan Sharon Jones zelf. Gisteren in den AB. We zagen haar in de zomer al, en twijfelden geen minuut toen we zagen dat ze naar Brussel kwam. Wat een wijf, wat een wijf. Laat je niet misleiden door onderstaande brave clip. Deze madam roept en tiert en stampt en laat daarbij haar billen trillen zoals alleen mensen met Afrikaanse roots dat kunnen. Dat hééft ze, en daar is ze - terecht - trots op.

Reactie van meneer Fresita na het optreden: "manmanman, wawasmeda." En dat is positief bedoeld. Een feest van begin tot eind - een rit op een soultrain van jewelste - Sharon Jones en de Dap Kings, die weten wat een feestje is.

Etta James, Amy Winehouse en Whitney Houston mogen in vrede rusten - ze werden trouwens met een kleine medley en enkele anekdotes heel erg ontroerend geëerd door deze straffe madam. Soul is alive and kicking - daar zorgt Sharon Jones wel voor.

Ze komt naar Couleur Café deze zomer. U ook? Ik alvast wel.


Tot slot ne schone foto van Jan Van den Bulck - 't is plezant om vrienden met talenten op tefrente gebieden te hebben - collega Jan is naast mijn collega ook een begenadigd concertfotograaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten