zondag 20 mei 2012

zondag bosdag

De zon ja. Ze scheen vandaag en 't zou stilaan tijd worden ook. En als 't schoon weer is, dan trekken wij graag richting onze roots op de grens tussen Hageland en Kempen. Voor een verdienstelijke lunch en een fikse wandeling in de zon en in goed gezelschap (van twee verliefde vlinders, ezels, geitjes, een hangbuikzwijn en een goede vriendin).

Gisteren was het eigenlijk ook schoon weer, een prachtige dag om in Bruxelles-ma-belle te genieten van de Zinneke-parade. Ware het niet dat ik pas in de namiddag wakker werd van 's mans woorden "het is wel al halftwee hè slaapkopke". De geneugten van het kinderloze bestaan - het kan gebeuren. Maar toen moesten er nog voor 's avonds vier vlaggenlijntjes genaaid worden, op bestelling. Want 's avonds waren er alweer andere sociale verplichtingen. Geen Zinneke dus, wel Luiz, Loes, Nore en Hieperdepiep. Hieperdepiep werd vanochtend al voor het ochtendgloren al afgeleverd - omdat ik onterecht vreesde dat de vlaggen anders het verjaardagsfeest waarvoor ze bestemd waren niet meer zouden halen. De andere drie werden voor het afleveren nog uitgebreid gefotografeerd in het bos waarin ik groot werd (zoals Mowgli).

de vruchten van een naainamiddag en een korte fotoshoot met een gsm:'t is trouwens zondagavond - count your blessings-time. Een goede gewoonte. Een greep uit wat mijn leven leuk maakte de afgelopen zeven dagen:

- het nagenieten van La Dorlotterie en de motivatie die daaruit voortvloeit
- een fijne lunch en drankjes met mijn nieuwste én mijn jongste vriendinneke (ja Nele en Judith, ik heb het over jullie)
- een ontspannende filmavond met een vriendinneke dat al iets langer meegaat
- vandaag dus een wandeling, een lunch en een uitgebreide bijpraatsessie met een vriendinneke dat nog véél langer meegaat
- 2 keer lekker eten met uitstekende vis
- een rustige instap op het werk na drie weken heerlijke congé
- een fijne avond bij de buurvrouw
- een fijne avond met diezelfde buurvrouw en een interessante ontmoeting op een terras
- het begin van de hemdjes-sew-along van mamasha - die ik helaas heb moeten onderbreken door te veel bestellingen - maar ik haal het nog wel in
- een avondje toneel met veel discomuziek

Op naar de volgende. Een week waarin meneer nonkel Johan gaat worden en ik dan ook weer een beetje meer tante Stien, want schoonzusje zit te broeden! De cadeautjes liggen klaar, van ons mag ze komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten