woensdag 13 februari 2013

counting my blessings - 2013 week 6

De week is alweer bijna half en ik moet nog terugblikken op de vorige. Op week zes zat ik zes van de zeven dagen achter mijn bureau, en dan niet het bureau waar ik blog maar degene waar ik centen verdien. Ook mooi meegenomen natuurlijk. Vooral omdat ik daar na lange tijd eindelijk weer het gevoel kreeg wat achterstand ingehaald te hebben, ik ben weer mee en dat is altijd plezant. Dus naast professionele voldoening, was er nog

- yoga, zowel gewone yoga hier om de hoek als zwangerschapsyoga, waar ik na een paar weken oefenen dan toch de "camel pose" tot een goed einde bracht - een houding die me in mijn normale doen al niet goed afgaat, en die dikke buik maakt het er niet gemakkelijker op. Dat ging uiteraard met lichte euforie gepaard. Nu blijven trainen, want er is twee weken geen les bij Eveline, de kans dat mijn verworvenheden weer verdwenen zijn tegen de volgende les is aanzienlijk.

- een grappige Collect & Go - vergissing. Ik wou vier pompelmoezen, geen vier zakken pompelmoezen. (Op het moment van de foto hadden we al één zak weggegeven).- een vrije voormiddag die goed benut werd om soep te maken, wortelcake te bakken - mét topping (die weliswaar niet de stevigheid had die het zou moeten hebben, maar me toch een paar dagen een heerlijk romig en suikerrijk ontbijt verschafte)

- een interessante info-avond over herbruikbare luiers, bij "Zwanger in Brussel", door de madammen van Doekjes en Broekjes - ik denk dat we verkocht zijn, zeker tijdens de eerste maanden - zolang ik thuis ben, wil ik het graag proberen met die wasluiers, en we zien dan wel weer of we dat na die paar maanden volhouden.

- aansluitend met meneer op café in één van de - volgens mij - gezelligste zaken in Brussel, café Walvis. Wat verse muntthee maken betreft, kunnen ze daar nog wel 't één en 't ander leren. (basistips: als de munt niet meer vers is, zeg dat dan in plaats van een thee van verlepte munt proberen te maken - en heet water is ook wel een must)

- een bescheiden etentje met z'n tweetjes, terwijl we wachtten tot het vrijdagavond-verkeer gekalmeerd was. Lange files deden ons van onze plannen afzien om naar Diest af te zakken voor een filmpje bij onze Giraffenvriendjes, maar een ijsje met slagroom als troost maakte veel goed.

- zaterdagavond op café met de vriendinnekes. Dàt was lang geleden. Het was zelfs laat, voor ons doen.

- op zondagmiddag op bezoek bij één van hen, om haar maxi-cosi over te kopen en een zak met haar lievelingsbabykleertjes in ontvangst te nemen - omdat ze vindt dat die bij mij passen (rood met witte bolletjes, altijd een voltreffer) - danku Joke!

- Een ontmoeting met Linus, één week oud en al op café, zoals het de baby van een cafébaas betaamt. Bovendien had onze stamkroeg op zondag veel weg van een binnenspeeltuin (we kwamen er dan ook pete- en andere kinderen tegen), carnaval zat er voor iets tussen.- versche vis, door mama en papa meegebracht van 't zeetje.

- een verrassing van meter Tineke:


- De ontdekking dat ze in de Barbeton heerlijke alcoholvrije cocktails hebben. I love Mosquito.

3 opmerkingen:

  1. ha de collect&go: wij hadden eens 2 kilo tomaten mee in plaats van 2 stuks....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die herbruikbare luiers, ik wilde het ook proberen maar mijn vriend echt niet. Dus deden we het maar niet. Eigenlijk toch wat spijt van.

    BeantwoordenVerwijderen