maandag 11 maart 2013

counting my blessings - 2013, week 10

dankbaar voor:

- een nieuw cd-rek. In de opening van een niet-gebruikte deur. Bedacht door de Fresita's, uitgewerkt als een soort van ikea-bouwpakket door mijn broer de schrijnwerker en in elkaar gezet door meneer. We zijn tevreden!- twee prachtige vrije lentedagen. Niet te geloven wat een zalig weer dat was.
- twee kookboekenplanken in de keuken
- de ruimte in de boekenkast, vrijgekomen door het nieuwe cd-rek en de kookboekenplanken. De boekenkast oogt meteen weer wat minder chaotisch (hoewel ik me kan voorstellen dat de meningen hierover verdeeld zijn) - en de boeken werden weer op kleur gesorteerd!


- de heropening van de Hema in de Nieuwstraat. Waar ik dan toch een paar spullen kocht voor de dochter. Enkele kleertjes en een hele kleine slaapzak. Want iedereen belooft me wel vanalles, maar uiteindelijk heb ik hier nog steeds bijzonder weinig spullen in maat 50 liggen. En daar heb ik er wellicht maar weinig van nodig, maar ik wou toch een absurd scenario voorkomen van een baby met niets om aan te doen op de dag van haar geboorte. Stel je voor. Ook leuk aan de Hema: stroopwafels. Njammie.
- een terrasje
- een eerste sessie van zwangerschapscursus. Een heldere uitleg van vroedvrouw Leen. Zonder veel gezever, zo hebben wij het graag. We zien het zitten en kijken uit naar de rest van de cursus. En ja, ook naar de bevalling.
- een leuk cadeautje in de brievenbus!
- de heerlijke veganistische muffins van Le Pain Quotidien- een deugddoend bezoekje aan een collega die ik al een tijdje niet meer zag
- het vooruitzicht op een heuse "babymoon". Met dank aan collega Sarah voor de research - exact wat ik zocht: een paar dagen relaxen op hotel in alle luxe, met aangepaste massages voor dikke buiken. Ons laatste zorgeloze tripje met z'n tweetjes.
- yoga
- de Kunstbende! Ik werd zowaar gevraagd om te jureren voor het onderdeel "mode" op de voorronde in Diest. Een hele eer en een leuke taak. Fantastisch om te zien hoeveel jonge mensen gemotiveerd, geïnspireerd en geengageerd zijn. Er zijn er zelfs bij met talent!

6 opmerkingen:

 1. Lol: 'sommigen hadden zelfs talent'.
  Ik ben fan van de op-kleur-gesorteerde boeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ow ja, een bevalling, kicken vond ik dat. Wat spannend allemaal. Geniet van het laatste tripje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook fan van de Kunstbende! Was een paar jaar terug jury voor Dans hier in Brussel, en vond dat ook een heel fijne belevenis. Dat jong bloed en enthousiasme werken aanstekelijk.
  Voor de Brusseleditie zal je waarschijnlijk moeten passen (die is in mei dacht ik). Anders hadden we een buikendate (hoewel je mij zwaar zou aftroeven met uw dikkerd tegen dan).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk, dat cd rek! En dat maatje 50, moest je nu in de buurt wonen kon ik je zo wat lenen. Mijn dochtertje was er bij haar geboorte al te groot voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lief Ellen! Ik ga ook stoppen met maatje 50 kopen. Het geboorteformaat van de naast familie-baby's indachtig is de kans groot dat die maat al gepasseerd gaat zijn bij de geboorte. En bij een acuut gebrek aan kleren kan meneer Fresita nog altijd een spurtje trekken naar Hema of een andere winkel om wat bij te kopen. Ik heb eerlijk gezegd meer schrik om vanalles in huis te hebben dat ik niet ga gebruiken dan dat ik te weinig spullen zal hebben.

  BeantwoordenVerwijderen